Sanatatea copilului

# remedii tuse copii #tuse copii

Ce faci daca micutul tau tuseste mult si nu poate dormi?

Mentinerea hidratarii este esentiala pentru a calma episoadele de tuse nocturna ale copilului tau. Totusi, nu este singura solutie eficienta pe care o poti incerca. Iata cateva sfaturi utile care sa il ajute sa doarma mai bine si sa se trezeasca odihnit.

Orice parinte se confrunta, mai devreme sau mai tarziu, cu situatia in care cel mic nu poate dormi din cauza tusei. Daca este prima oara cand treci prin asta, e bine sa stii ca exista metode simple de a-i calma tusea chiar acasa.

De la miere pana la umidificatoare, ai la dispozitie mai multe solutii eficiente pentru tusea nocturna a copilului tau. Totusi, trebuie sa tii cont ca unele metode functioneaza mai bine pentru tusea seaca, iar altele pentru tusea productiva (umeda).

Mai jos vei gasi recomandari clare si usor de aplicat acasa, care includ atat remedii casnice, cat si mici obiceiuri care fac diferenta. In plus, iti explicam si cauzele posibile ale tusei nocturne la copii si cand e cazul sa mergi la medic.

De ce apare tusea nocturna la copii?

Tusea este un mecanism natural prin care corpul incearca sa elibereze caile respiratorii de orice substanta iritanta sau de mucus. Desi este o reactie normala, atunci cand apare noaptea poate afecta odihna copilului si, implicit, pe a ta.

In general, tusea nocturna la copii este un simptom al racelii comune. Atunci cand copilul tau este racit, nasul se congestioneaza si produce mai mult mucus. Cand se afla intins in pat, mucusul se scurge mai usor spre gat, provocand episoadele de tuse si dificultatea de a adormi.

Totusi, raceala nu este singura cauza posibila. Anumite afectiuni respiratorii precum astmul pot genera tuse frecventa noaptea, potrivit Clinicii Mayo. De asemenea, si alergiile pot declansa tuse nocturna. De exemplu, rinita alergica are simptome similare astmului, printre care se numara si tusea persistenta pe timpul noptii.

Tipuri de tuse la copii

Atat copiii cat si adultii pot avea diverse tipuri de tuse. Conform unei publicatii din International Journal of Pediatrics and Adolescent Medicine, specialistii clasifica tusea in functie de durata ei, astfel:

Tusea acuta – dureaza mai putin de patru saptamani.

Tusea cronica – se intinde pe o perioada mai mare de patru saptamani.

In functie de tipul si durata tusei copilului tau, poti aplica diferite metode pentru a-i imbunatati somnul si confortul nocturn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare