Sanatatea copilului

#beneficii terapie logopedica #terapie logopedica

Care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei logopedice?

Tulburarile de vorbire sunt tot mai prezente in randul copiilor, cauzele fiind multiple si de multe ori imposibil de evitat. De la anumite boli si afectiuni, la traumatisme in momentul nasterii sau traume la care au fost expusi, toate acestea pot fi considerate cauze care au condus la instalarea anumitor deficiente de limbaj sau comunicare. 

Priority Clinic este un cabinet de logopedie din Bucuresti care are misiunea de a ajuta copii de toate varstele sa depaseasca barierele de comunicare cu care se confrunta si sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa. Pentru a te convinge sa nu mai amani vizita la logoped si sa iei masurile necesare cat mai repede cu putinta, iata doar cateva dintre avantajele de copilul tau de va bucura odata cu inceperea terapiei.

Creste si consolideaza stima de sine

Incapacitatea de a se exprima corespunzator, o dictie deficitara sau alte probleme de vorbire sunt cauze sigure care conduc la diminuarea increderii in propria persoana. Cand copiii se confrunta cu astfel de dificultati, primul instinct este acela de izolare pe toate planurile. Va evita pe cat posibile situatiile in care este nevoit sa comunice, chiar si amical, cu alți copii de varsta lui. In aceste situatii, terapia il va ajuta sa inteleaga ca problema poate fi depasita, iar odata cu primele progrese si stima de sine va prelua un trend ascendent, activitatile de socializare devenind un aspect placut si nu unul infricosator.

Regleaza comportamentul

Atitudinea ezitanta, izolarea, evitarea situatiilor in care este nevoit sa socializeze sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta un copil cu tulburari de vorbire. Terapia este calea prin care el invata sa inteleaga afectiunea, ca mai apoi sa fie dispus sa o depaseasca pentru a se putea bucura de copilarie.

Imbunatateste dezvoltarea atentiei si motivatiei

Sesiunile de terapie logopedica il ajuta pe cel mic sa fie mai receptiv la stimuli externi, sa ii observe mai usor si sa reactioneze corespunzator. Deficienta de atentie este o problema asociata tulburarilor de limbaj de cele mai multe ori si de aceea, dincolo de exercitii de dictie si pronuntie, logopedul va recurge si la metode de stimulare a atentiei. In plus, si motivatia este vizata in mod direct in cadrul acestor sedinte, dat fiind faptul ca cel mic se autodisciplineaza si isi implementeaza tot mai adanc dorinta de a-si depasi conditia si a ajunge sa vorbeasca normal.

Vorbirea devine clara si corecta

Prin participarea la sesiuni constante si consecvente de terapie care sa vizeze corectarea problemelor de limbaj, copilul nu va invata doar sa pronunte corect anumite cuvinte, ci si sa faca legaturi logice intre termeni si concepte si sa construiasca fraze complexe. De asemenea, va beneficia si de exercitii de respiratie care sa il invete sa isi dozeze corect aerul, astfel incat sa poata articula corespunzator fiecare cuvant si sa duca la capat propozitiile, fara sa piarda din claritatea pronuntiei.

Contribuie la succesul scolar

Odata cu imbunatatirea abilitatilor de vorbire si cresterea increderii in sine, cel mic va performa la adevarata sa capacitate la scoala. Nu se va mai confrunta cu blocaje care sa-l opreasca din a se face remarcat. Terapia logopedica aduce beneficii pe planuri multiple si din acest motiv nu trebuie amanata prima vizita. Copilul se va bucura de o copilarie normala atat timp cat si dezvoltarea aparatului fonoarticulator se face in parametri optimi, astfel incat sa nu se loveasca de tulburari care sa il impiedice din a-si exercita adevaratele abilitati.

Programeaza-ti chiar acum copilul pentru o evaluare logopedica, depisteaza la timp si elimina orice tulburare de vorbire cu care acesta s-ar putea confrunta!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului