Sanatatea copilului

#schema de vaccinare copii #schema de vaccinare # vaccin copii

Atentie, parinti! Statul va poate lua copilul daca refuzati vaccinareea

Parintii care refuza vaccinarea copiilor pot fi decazuti din drepturi. Fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, a vorbit despre legea vaccinarii in ceea ce ii priveste pe minori si a dat vesti extrem de proaste parintilor care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie.

 

Atentie, insa! Acest lucru se refera la schema obligatorie de vaccinare a copiilor, nu la vaccinarea impotriva coronavirusului.

Mai exact, potrivit lui Nelu Tataru, in cazul in care parintii nu doresc sa isi vaccineze copiii, acestia vor primi sanctiuni extrem de dure si pot fi chiar decazuti din drepturi.

In cazul in care un parinte refuza vaccinarea pentru copil, acestia vor fi chemati la o sedinta de consiliere unde vor fi lamuriti de specialisti in legatura cu beneficiile vaccinarii. Daca parintele va refuza chiar sa participe la aceasta consiliere, atunci ar putea fi amendat cu 10.000 de lei.

In plus, se poate ajunge si la situatia in care daca parintele care nu-si vaccineaza copilul si nu plateste nici amenda, sa fie decazut din drepturi. In acest caz statul poate lua copilul si il poate incredinta unei ale persoane spre crestere.

Din pacate, in Romania exista multi parinti care se tem de vaccinare si refuza acest drept copiilor. Tocmai de aceea se pregateste o lege prin care aceste sa fie obligati sa-si vaccineze copiii. 

“In acest moment se discuta inclusiv la nivelul consilierii daca nu accepta acea consiliere. Legea a fost intoarsa la comisie si vom stabili si acest aspect (n.r amenda). In acest moment discutam la nivelul specialistilor de la sanatate publica evaluarea si contextul vaccinari acestui copil, care sunt conditiile strice si care ar trebui sa fie partea din lege in care ar trebui sa gaseasca un tutore din sistemul juridic care sa poata accepta vaccinarea. In conditiile in care nu exista acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a dezvaluit Nelu Tataru, fost ministru al Sanatatii.

CEDO este de acord cu vaccinarea obligatorie

Chiar si cei mai mari din Uniunea Europeana considera in regula vaccinare obligatorie. De exemplu, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) este de parere ca impunerea unei obligativitati de vaccinare este permisa, fiindca astfel de masuri sunt necesare intr-o societate democratica.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului