Sanatate

#tratamente cicatrice post acnee #microneedlingul medical

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Microneedling medical – tratament revolutionar pentru cicatrice post-acneice

Procedurile medicale minim-invazive care au timp de recuperare scurt si permit pacientilor sa se intoarca la activitatile zilnice cat mai repede castiga teren in favoarea operatiilor estetice!

Tratamentul laser ablativ parea in urma cu 5 ani singura metoda prin care scapam de ridurile adanci, pielea lasata si cicatricele atrofice post-acnee. Insa, la pachet cu avantajele spectaculoase ale acestor interventii chirugicale laborioase vin reactiile adverse si complicatiile. Acesta este motivul care a stat la baza dezvoltarii unor tehnici moderne care sa ofere rezultate asemanatoare tratamentelor clasice, insa cu riscuri cat mai mici.

Microneedlingul medical sau mezoterapia fractionata este o procedura utilizata de catre medicii dermatologi pentru a trata:

-cicatricele post-acneice sau post-varsat de vant

- melasma (pete maronii dispuse facial)

- ridurile faciale

- laxitatea cutanata (pielea lasata)

- porii dilatati

- vergeturile

Se foloseste un dispozitiv automat care dispune de microace la unul din capete. Medicul dermatolog seteaza intensitatea si gradul de penetrare in piele a acelor astfel incat sa atingem obiectivul dorit. Tratamentul nu este dureros pentru ca se foloseste crema anestezica.

Scopul este sinteza de colagen si densificarea retelei de fibre din derm. O cicatrice atrofica (denivelata) se va “umple” din interior spre exterior prin ingrosarea dermului si refacerea fibrelor de colagen distruse anterior. Pentru un aspect complet neted, se poate completa suplimentar zona denivelata cu produse pe baza de acid hialuronic.

Persoanele care sufera de cicatrice si semne pigmentare lasate de acnee ar putea beneficia de pe urma acestui tratament. Fata de tratamentele laser ablative, mcroneedlingul are avantajul ca nu exfoliaza si nu distruge epidermul (stratul superior al pielii) ci se adreseaza strict dermului, stratul bogat in colagen si elastina. Astfel, pacienta nu mai este nevoita sa lipseasca de la locul de munca si sa se izoleze pentru urmatoarele saptamani pentru ca pielea arata normal, fara arsura, fara exfoliere. Mai mult, fondul de ten si produsele de machiaj pot fi utilizate chiar din ziua urmatoare.

Pentru a trata cicatricile postacneice sunt necesare cel putin 6 sedinte, effectuate la intervale de 10-14 zile.

Conditiile pentru a efectua un astfel de tratament:

  • Sa nu suferiti de leziuni acneice active (cosuri)

  • Sa nu aveti vreo infectie a pielii la momentul tratamentului (ex: herpes labial)

  • Sa nu luati tratamente anticoagulante

  • Sa nu fiti insarcinata sau sa alaptati

Important de precizat: microneedlingul medical este un tratament care se poate efectua si in sezonul cald, cu conditia sa utilizati pe parcursul zilei crème cu ecran solar.

Sursa foto: tabnakbato.ir

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea