INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sanatate

#exercitii #calorii #fibre #masa musculara #sfaturi #postura #genuflexiuni

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: Genuflexiunile, exercitii cu multiple beneficii, adesea ignorate

Genuflexiunile sunt la fel de functionale precum ridicarea telefonului la ureche, atat de solicitante incat figureaza in probele de powerlifting, considerat „cel mai reprezentativ sport de forta”, si atat de usor de executat incat le poti face in propria sufragerie.

Studiile confirma faptul ca genuflexiunile reprezinta un adevarat elixir al tineretii, deoarece stimuleaza glandele endocrine sa produca o cantitate insemnata de testosteron si hormon de crestere HGH (human growth hormone), care, la randul lor, au un efect accentuat asupra pierderii in greutate, dezvoltarea masei musculare si elasticitatii pielii.

Genuflexiunile sunt responsabile si de activarea celor mai multe fibre musculare concomitent, ceea ce duce la cresterea rapida a ritmului cardiac, consumul crescut de kilocalorii in timpul si dupa antrenament si intarirea muschilor posturali.

Cum se executa corect genuflexiunile cu haltera

In cele ce urmeaza va voi oferi 6 ponturi referitoare la executarea cat mai corecta a acestui exercitiu din punct de vedere biomecanic

1 Efectueaza un test

Alege o latime a talpilor care sa iti permita ca acestea sa fie in permanenta in contact cu solul. Varful piciorului trebuie sa fie orientat spre exterior, in timp ce genunchiul va urmari directia in momentul flexiei, pentru a proteja aceasta articulatie.

2 Mentine pozitia corecta a coloanei

In timpul coborarii, ai grija sa nu flexezi coloana. Priveste permanent in fata, in asa fel incat zona cervicala sa isi mentina pozitia anatomica normala. Zona lombara trebuie sa fie in hiperextensie si contracta puternic zona abdominala. Incordarea permanenta a acestei zone te va ajuta sa iti protejezi coloana vertebrala si sa cresti semnificativ numarul discurilor de pe haltera.

3 Imagineaza-ti ca te asezi pe un scaun

Incearca sa scoti posteriorul cat mai mult in spate, ca si cand te-ai aseza pe un scaun, avand grija in acelasi timp sa nu treci cu genunchiul peste perpendiculara ce pleaca din varful degetului mare al piciorului. Nu duce genunchii in fata!

4 Mentine tibia aproximativ perpendiculara cu solul

Imagineaza-ti din nou cum este sa te asezi pe scaun. Incearca chiar cu un scaun adevarat pana deprinzi miscarea. Vizualizeaza si apoi transpune totul intr-o miscare lenta si controlata.

5 Nu uita ca distributia greutatii corporale joaca un rol important

Posteriorul tau este mai greu decat partea superioara a corpului. Vei observa ca ai o tendinta pronuntata de a te apleca in fata. Nu este ceva anormal avand in vedere echilibrul fragil in care te afli. Incearca sa intinzi bratele in fata. Ai observat o schimbare a posturii? Contracareaza greutatea posteriorului cu o gantera tinuta in brate sau apleaca-te usor spre fata atunci cand executi miscarea cu haltera pe trapez.

6 Gaseste o oglinda in care sa te privesti din lateral, apoi din fata

Poti ruga un prieten sa te filmeze din mai multe unghiuri, pentru ca apoi sa verifici toate punctele de mai sus.

Daca le-ai bifat pe toate, te poti considera norocos ca ai executat o genuflexiune cat se poate de corect. Rezultatele nu vor intarzia sa se faca vazute.

 

Date de contact:

serbanantrenor@yahoo.com

0757103898

www.fitnessantrenor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Seban Blebea 2

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea