Sanatate

#exercitii fizice #imunitate exercitii fizice #refacere postefort

Expertul Acasa.ro, Radu Buculea: Exercitiile fizice, secretul unui organism sanatos in anotimpul rece

De-a lungul anului, alimentatia se schimba, si astfel aportul de vitamine si minerale variaza, motiv pentru care trebuie sa avem in vedere acest lucru mai ales primavara si toamna. Cele doua anotimpuri de tranzitie sunt inselatoare, in ceea ce priveste variatiile de temperatura, toti am vazut soarele stralucind pe cer, ne-am imbracat ceva mai subtire, iar cand am iesit pe bulevard am observat ca adie un curent rece, care mai tarziu ne va da eva dureri de cap. Acest lucru il putem evita, nu doar printr-un palton, caiula si fular, ci si prin exercitii fizice constante care “calesc” organismul si il intaresc.

V-ati intrebat vreodata cum de atletii alearga si cand este soare puternic, ploaie sau ninsoare si, culmea, nu ii vedem raciti? Sau - extrema cealalta - a persoanelor care la prima pala de vant trec pe tratament cu antibiotic?

Diferenta intre ei este una singura: exercitiul fizic.

La ce ne ajuta exercitiul fizic?

  1. Creste capacitatea pulmonara si cardiovasculara – drept urmare, oxigenarea organismului se face mult mai repede, iar cantitatea de oxigen este mai mare.

  2. Necesarul caloric creste – este un lucru benefic pentru ca organismul cere cantitate mai mare de nutrienti, astfel se dezvolta masa musculara, si functionarea organelor este la un nivel mai inalt.
  3. Organismul are nevoie de suplimente nutritive – pentru a sustine efortul fizic sunt necesare suplimentele nutritive, nu este suficient doar meniul zilnic, astfel se fortifica imunitatea, iar timpul de refacere postefort scade.
  4. Creste increderea de sine si starea de bine – dorinta de invingator da nastere unei motivatii puternice, iar subconstientul lucreaza in permanenta, astfel si in fata unei raceli sau gripe organismul face fata foarte usor.
  5. Iei contact cu mai multe persoane – nu esti inchis intr-un balon, si astfel corpul isi creeaza anticorpii ce lupta impotriva diverselor virusuri.

Armonia dintre o dieta echilibrata si o viata activa aduce doar beneficii, dar totul trebuie facut moderat, excesele dauneaza. Organismul unui sportiv este net superior fata de cel al unui sedentar. Tu ce alegi?

 

Radu Stefan Buculea

Kinetoterapeut

Instructor Fitness

Tehnician Maseur

E-mail: radubuculea@yahoo.com

Web: radubuculea.com


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Radu Buculea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea