Sanatate

#flotari #genuflexiuni #exercitii birou #aplecari

Expertul Acasa.ro, Radu Buculea: 10 exercitii pe care le poti face la birou

 

Cum concediile sunt pe terminate, in scurt timp ne vom intoarce la locul de munca, unde vom fi iarasi tintuiti ore in sir pe un scaun la birou in fata unui monitor. Si cum sedentarismul este dusmanul modern al sanatatii noastre, trebuie sa-l combatem cu orice pret. Cum? Cand? Zilnic se pot efectua exercitii langa birou sau chiar de pe scaun. De pe urma acestora te alegi cu relaxare, o mai buna oxigenare a creierului, putere de concentrare mai mare si, puse toate cap la cap, poate si cu o avansare.

Iata cateva exemple de exerctii ce pot fi efectuate chiar la locul de munca. Efectueaza acest set de exercitii cat poti de des, cate 10 repetari ale fiecarui exercitiu in parte, o hidratare corespunzatoare si meniu sanatos, iar programul la birou va deveni unul prietenos.

  1. Genuflexiuni la birou. Scaunul va fi punctul final al fiecarei repetari, atunci cand genunchii sunt flexati la 90 de grade.
  2. Concurs cu colegii. Stai cu spatele lipit de perete, picioarele departate de acesta, genunchii flexati la 90 de grade. Cine rezista mai mult?
  3. Fa un pas inainte astfel incat coapsa sa ajunga paralela cu solul. Mentine cateva secunde si repeta cu celalalt picior.
  4. Mers pe varfuri cu bratele intinse deasupra capului.
  5. Mers pe calcaie cu mainile la spate.
  6. Flotari usoare, din stand, cu mainile sprijinite pe perete sau pe birou.
  7. Din sezand pe scaun ridica bratele in lateral pana la nivelul urechilor.
  8. Ai un dosar gros si greu? Stai pe marginea scaunului cu genunchii flexati la 90 de grade, strange-l si tine-l intre genunchi.
  9. Stand, cu mainile pe langa corp, tine picioarele intinse si apleaca-te inainte atingand varful piciorului cu mana.
  10. Stand pe scaun, incearca sa atingi partea inferioara a scaunului cu calcaiele, mentine-le cat poti de mult.

Date de contact:

Radu Stefan Buculea

Kinetoterapeut

Instructor Fitness

Tehnician Maseur

E-mail: radubuculea@yahoo.com

Site: radubuculea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Radu Buculea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea