Sanatate

#psihologie #expert acasa.ro #Cosmina Ungureanu

Expertul Acasa.ro, psiholog clinician Cosmina Ungureanu

Expertul Acasa.ro, psiholog clinician Cosmina Ungureanu

Absolventa a Universitatii de Sociologie si Psihologie din Timisoara, sectia Psihologie, a Masteratului de Neurobiologie, la Bucuresti, si a Scolii de Asistenti Medicali Generalisti din Bucuresti, am decis sa imi dedic activitatea unor actiuni care au in centrul lor pacientul si grija fata de calitatea vietii acestuia.


In prezent sunt coordonator al activitatilor cu pacientii la Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare din Bucuresti si psiholog la Centrul medical  "Prof. Pop de Popa".

Fundatia si Centrul Medical au fost infiintate de dl academician prof. dr H.C. Ioan Pop de Popa, in urma cu 20 de ani, in scopul sprijinirii pacientilor operati pe cord. Dl academician prof. dr H.C. Ioan Pop de Popa este medic cardiolog specialist in chirurgie cardiovasculara, cel care a efectuat prima operatie pe cord deschis din Romania si a infiintat scoala moderna de chirurgie cardiovasculara din tara.

Am experienta de lucru cu pacientii, coordonand actiunile de informare si educarea a acestora, alaturi de echipa medicala. In plus, am o experienta psiho-pedagogica, lucrand cu copiii si adolescentii aproximativ 8 ani, precum si experienta in comunicarea medicala, publicand articole de informare si educare a pacientilor din Romania in publicatiile partenere (pppp.ro, sanatateabarbatului.ro, jurnalulpacientului.ro).

O importanta activitate, pe care am initiat-o, este organizarea unor workshopuri lunare cu pacientii pe diverse teme din domeniul bolilor cardiovasculare, dar si al hepatitelor, hemofiliei, oncologiei, pneumologiei si reumatologiei.

In ultimii 2 ani, am fost invitata sa prezint lucrari de specialitate in cadrul unor conferinte nationale adresate pacientilor.

Una dintre valorile fundamentale ale organizatiilor in care activez este abordarea multidisciplinara a pacientului, in vederea personalizarii conduitei terapeutice prin abordarea celor mai noi tehnologii disponibile.

Rolul pacientilor in noua ecuatie a sistemelor sanitare este din ce in ce mai important, conform principiilor enuntate de medicina celor 4P: preventie, predictie, personalizare, participare.

Avem nevoie de pacienti informati si educati, pentru ca dialogul medic-pacient sa nu mai fie, ca pana acum, un simplu monolog, in care medicul vorbeste si pacientul asculta, ci un dialog al expertilor.

 

Cosmina Ungureanu
Psiholog
Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare – FOBAC
Centrul medical ”Dr. Pop de Popa”
Tel:Tel: 021.311.00.02

Articole scrise de Cosmina Ungureanu

  •  
  •  
Cosmina Ungureanu