Sanatate

#detoxifiere inainte de Craciun #detoxifiere #post

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Cum te detoxifiezi inainte de sarbatori

Organismul nostru are propria capacitate de a se detoxifia prin organele proprii - rinichi, ficat, colon, glande. Desigur, acest proces difera de la persona la persoana. Stilul de viata si metabolismul sunt diferite de la fiecare in parte. Insa putem numi "detoxifiere" adoptarea unui stil de viata mai sanatos bogat in fructe si legume proaspete fata de unul bogat in alimente nesanatoase cum ar fi grasimile sau prajelile in exces.

Urmeaza o perioda speciala din an... Sarbatorile de iarna. O perioada imbelsugata din punct de vedere culinar . Mancarurile traditionale ne pot modifica silueta mai ales daca sunt consumate in exces.

Cum ar trebui sa ne pregatim din punct de vedere culinar pentru Sarbatoarea Craciunului?

Avand in vedere ca suntem inca in Postul Craciunului putem adopta daca nu integral macar cateva zile pe saptamana o dieta care sa excluda proteinele de origine animala. Asta inseamna ca putem incerca retete noi vegetariene care sunt delicioase.

O alta recomandare ar fi sa reducem consumul de sare  condimentandu ne mancarea cu o varietate de condimente din plante aromatice care nu doar ca sunt sanatoase, dar si foarte gustoase, in felul acesta descoperim noi gusturi.

Cum altfel putem infrunta gerul de afara decat cu o supa calda. Va recomand sa incercati cat mai multe retete de supe de legume care nu doar ca ne incalzesc dar ne si hidrateaza. Supele creme sunt un adevarat deliciu in aceasta perioada.

 Este indicat sa experimentam cat mai multe retete, sa incercam sa ne dezvoltam cat mai bine gusturile. Varietatea culinara este benefica pentru stilul de viata si sanatatea noastra.


Sursa foto: Healthy Diet and Lifestyle

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu