Sanatate

#carne de sarbatori #cumparaturi de sarbatori #cos de cumparaturi

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Ce trebuie sa contina cosul de cumparaturi de sarbatori

Magazinele alimentare sunt pline pana la refuz de clienti horatati sa-si achizitioneze tot ce e mai bun pentru zilele de sarbatoare ce vor urma. Pe rafturile supermarketurilor troneaza alimente parca mai speciale si mai variate ca in zilele obisnuite ale anului. Fiecare cumparator are cate un cos de cumparaturi plin .... de cele mai multe ori cu alimente pe care le cumparam si consumam doar jumatate sau uneori chiar mai putin.


Ce ar trebu sa contina cosul de cumparaturi de sarbatori?


Carne  - Pe langa carnea de porc care e traditionala ar trebui sa alegem pestele pentru a prepara mese mai usoare. Atentie la cantitate: cumpara atat cat e necesar pentru aceste zile!

Legume -  proaspete si congelate. La fiecare masa ar trebui sa consumam cat mai multe legume gatite sau proaspete.

Branzeturi - platou de branzeturi cu un continut de grasime sunt o alegere sanatoasa si gustoasa. Cumparati branzeturi de calitate din surse sigure pentru a va asigura ca au o calitate superioara.

Dulciuri, prajituri - alegeti sa le faceti in casa decat sa le cuparati. In felul asta puteti controla cantitatea de zahar si va puteti asigura ca toate ingredientele sunt de calitate. Exista numeroase retete de deseruri usor de facut si intr-un timp foarte scurt.

Alcool - alegeti un vin de calitate pe care sa-l serviti la masa alaturi de cei dragi. Atentie insa la cantitate!

 

Sursa foto: Marketing Week

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea