Ingrediente pentru chiftelutele din quinoa rosie si alba
- 150 g qunioa rosie si alba
- seminte de floarea-soarelui
- seminte de dovleac
- seminte de susan
- nuca
- fulgi de drojdie
- sare de himalaya
- usturoi
- condimente Sonnentor sau belsug de mirodenii
- optional: fulgi de mei
Mode preparare chiftelute din quinoa rosie si alba
Se fierbe quinoa rosie si alba in apa 15 minute. Se mai lasa la umflat pana se maruntesc in robot: semintele, nucile, fulgii de drojdie, usturoiul, sarea si condimentele. Se amesteca cu quinoa fiarta si, daca e prea lichida compozitia, se adauga fulgi de mei (sau alti fulgi mai marunti) sau, daca e prea tare, se adauga putina apa.
Se formeaza bilute si se coc in cuptorul incins la 180 grade, timp de 15 minute.
Imediat ce se scot din cuptor se stropesc cu ulei de masline.
Mai multe retete sanatoase gasesti aici.
Pofta buna!
Date de contact:
Maria Varga
Nutritionist Dietetician
Adresa: Str. Circumvalatiunii nr. 20, parter, Timisoara
Telefon: 0761.944.889
Essential Academy of Nutrition for Women and Children
Adresa: Bd Mircea Eliade nr. 32, ap. 6, Bucuresti
Telefon: 0757.547.092
E-mail: maria.varga@nutritionist-dietetician.ro
facebook.com/pages/Cabinet-Nutritionist-Dietetician-Maria-Varga