INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sanatate

#obezitate #depresie #tulburari #revitalizare organism

Expertul Acasa.ro, Marcel Dragus: Legatura dintre depresie si obezitate

Depresia si obezitatea sunt bolile omului modern. Persoanele care sufera de obezitate prezinta un risc crescut de a suferi de depresie, iar persoanele depresive prezinta risc mai mare de obezitate. Intre depresie si obezitate se dezvolta, in timp, o relatie de reciprocitate.

Medicina contemporana descrie obezitatea ca un exces de tesut adipos sau ca o acumulare excesiva de grasime corporala, iar depresia ca pe o stare mentala de amaraciune, melancolie sau tristete, care dureaza mai mult de doua saptamani si care incepe sa afecteze desfasurarea normala a activitatilor cotidiene necesare fiecarui individ.

Cauze comune ale depresiei si obezitatii

Stresul, alimentatia neadecvata, sedentarismul, o predispozitie genetica - „gena FTO” – gena responsabila pentru obezitate, dar si pentru depresie, situata pe perechea cromozomiala 16 si care influenteaza nivelul unui hormon - grelina, sunt cateva din cauzele comune ale acestor doua boli.

Conduita terapeutica in astfel de cazuri trebuie sa vizeze cauza declansarii acestor tulburari, prin aplicarea unor terapii, atat comportamentale (prin interventia psihologului), cat si corporale (masaj, drenaj limfatic, reflexoterapie, acupunctura, kinetoterapie, cromoterapie, aromoterapie).

Fiecare terapie actioneaza in primul rand prin stimularea reflexa a unor puncte sau zone de corespondenta ce intensifica circulatia sanguina, lucru vital pentru organismul nostru, pentru ca, pe de o parte, sangele transporta catre fiecare zona sau organ material nutritive si oxigen, iar, pe de alta parte, colecteaza deseurile metabolice si toxinele, trimitandu-le catre organele de detoxifiere sau de eliminare, permitand curatarea si revitalizarea organismului. Sa nu uitam si faptul ca aplicarea uneia din terapiile descrise mai sus creste sau stimuleaza producerea de serotonina (hormonul placerii) si de endorfina (hormonul fericirii).

Cred insa ca cea mai buna terapie din lume ramane constientizarea si acceptarea din partea pacientului a acestor probleme de sanatate, dar si dorinta de a se vindeca - doar  asa va ramane constant in a urma pana la capat un tratament eficace care sa ii redea starea de bine, care sa vindece sau sa amelioreze semnificativ manifestarea bolii, pentru ca, de fapt, intr-un final, cei care nu se vindeca sunt cei care abandoneaza tratamentul.

Marcel Dragus

Kinetoterapeut

Tehnician maseur

Telefon: 0745.37.51.96

E-mail:  marcel_dragus@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Marcel Dragus

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea