Sanatate

#post # detoxifierea organismului #apa #alergare #fulgi de ovaz

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Postul – o detoxifiere inteligenta

Si eu obisnuiesc sa tin post, iar faptul ca stiu ca ma ajuta sa-mi detoxific organismul ma motiveaza si mai mult in acest demers. Trebuie doar sa invatati ce alimente sa consumati si la ce alimente sa renuntati.

Pentru a avea parte de o detoxifiere ca la carte, organismul trebuie sa elimine in mod natural toxine in fiecare zi. Totusi, aveti nevoie de o detoxifiere mai complexa, iar postul are si acest rol.

Organismul se incarca cu o serie de deseuri care, periodic, trebuie eliminate.

Repausul alimentar absolut, numai cu lichide sub forma de apa, ceaiuri, sucuri din legume si fructe, consumate miercurea si vinerea, ar trebui sa devina o obsnuinta.

Fulgii de ovaz contin fibre care “matura” toxinele din organism. O portie de fulgi de ovaz cu lapte de soia, la care adaugati cateva stafide este micul dejun pe care vi-l recomand.

Feriti-va sa incalziti in mod repetat mancarea, fie ea gatita sau de post, deoarece genereaza produsi toxici si face ca valoarea nutritiva sa scada de la 40% la 80%.

Invatati-va sa consumati legume de culoare albastru-mov, pentru continutul lor ridicat in antioxidanti: sfecla, ridiche, varza rosie, ceapa rosie, linte neagra.

Renuntati la produsele de patiserie, pentru ca nu faceti decat sa va incarcati organismul cu grasimi si toxine. Inlocuiti-le cu seminte crude de dovleac care ajuta la eliminarea toxinelor si parazitilor intestinali.

Ficatul are enevoie de ajutor pentru a se debarasa de toxine. Rontaiti o data pe zi un morcov si o sfecla crude. Ajuta “uzina” organismului.

Evitati biscuitii, pufuletii, covrigeii si snacks-urile de orice gen, care va aduc calorii “goale”. Va ingrasa si fura “fura” energie.

Inlocuiti-le cu fructe uscate, cum ar fi: prune, stafide, curmale. In orice fel, organismul beneficiaza de substante nutritive care va vor furniza energie pe termen lung.

 

Lamaia, portocala, grepfrutul si marul au un efect laxativ si sunt o gustare excelenta intre mese.

Un meniu compus din salata de varza,  morcovi si telina, la care se adauga verdeata si ulei de masline, constituie cina ideala in perioada postului pentru ca fibrele continute sa ajute la curatarea reziduurilor din colon.

Apa este lichidul vital, participa la toate reactiile din organism, contribuie esential la procesul de detoxifiere. O jumatate de litru de apa consumata pe stomacul gol, dimineata, inainte de fiecare masa cu 30 de minute beti cate un pahar de apa, iar dupa masa lasati sa treaca o ora, doua pana consumati alt pahar:

Dusurile alternative rece-cald activeaza sistemul limfatic, responsabil cu eliminarea toxinelor, si stimuleaza digestia.

20-30 de minute de mers, alergare, orice forma de miscare activeaza circulatia sanguina, deblocheaza depunerile de grasime si intareste musculatura.

Exercitiile de respiratie si miscarea va ajuta sa completati procesul de detoxifiere.

Obisnuiti-va ca, cel putin de 3 ori pe zi, timp de 3 minute, sa executati o respiratie abdominala. Inspirati in zona abdomenului, simtind cum umflati abdomenul cu aer, mentineti 3 secunde si expirati, retragand abdomenul inspre coloana vertebrala si mentinand in contractie musculara abdominala. In acest fel, ajutati la eliminarea toxinelor din colon prin masarea organelor interne si a colonului.

 
Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail:
florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro
facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea