Sanatate

# apa cu lamaie #legume #miscare #detoxifiere #cereale integrale #zeama de varza #supa crema de linte

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Invatati sa va detoxifiati eficient

Imi detoxific organismul respectand trei pasi esentiali: exercitiile de respiratie, miscare si alimente benefice. Haideti ca nu e greu, merita sa incercati!

Incepeti dimineata cu doua pahare de apa saracita in deuteriu sau apa cu lamaie si o lingurita de ulei de masline. Continuati cu exercitii de respiratie ampla, inspirati numarand pana la 9 si expirati la fel, ca un prim pas in eliminarea toxinelor.

La micul dejun, un bol de cereale integrale, care sa contina si ovaz, benefic pentru functionarea optima a intestinelor, eliminarea colesterolului, si lapte de soia va asigura necesarul de carbohidrati cu ardere lenta, vitaminele si mineralele benefice pentru organism.

Pranzul incepeti-l cu un pahar de zeama de varza, care, datorita lichidului lactic, are un efect de curatare a tractului digestiv.

O supa-crema de linte cu mult patrunjel si marar, alaturi de orez sau hrisca cu legume si salata de morcovi si sfecla cruda fac din masa de pranz o sursa de proteine si carbohidrati, dar si de substante care ajuta la eliminare toxinelor din ficat.

Gustarea trebuie luata la 4 ore dupa masa de pranz si este important sa contina un mix din mere, pere, ananas, kiwi, stafide, cu rol in stimularea tranzitului intestinal, intarirea sistemului imunitar, ajuta digestia si furnizeaza energie.

Cina este indicata cu doua ore inainte de culcare si ideal este sa fie compusa dintr-o salata cu ardei, varza, rosii, catraveti, ceapa, praz, andive, salata verde, spanac si branza tofu sau avocado, ulei de masline, seminte de floarea-soarelui si dovleac, in acest fel ajutand organismul sa digere tinand cont de faptul ca spre seara isi incetineste “motoarele”.

Intre mese este de preferat o bautura din apa, lamaie, scortisoara si menta proaspata, care furmizeaza energie, in timp ce orice alta bautura “fura” energia. Miscarea de orice fel pune in functiune sistemul limfatic, raspunzator cu captarea si eliminarea toxinelor.

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea