Sanatate

#exercitii fizice #aplecari #exercitii la birou #torsiuni

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Faceti sport la birou!

Multe dintre noi suntem nevoite sa stam ore in sir la birou nemaiavand trimp sa facem sala sau alt gen de activitate fizica. Astfel, din cauza sedentarismului, ajungem sa acumulam kilograme in plus si diverse probleme de sanatate. Iata ce solutii am pentru pentru voi.

Pentru mine, exercitiile fizice sunt un bun somnifer si o pastila antristres. Pe langa relaxare, sunt si un fel de medicament pentru depresiile usoare. Si da, obisnuiesc sa fac miscare si in timp ce stau la birou.

Statul pe scaun este cauza principala a problemelor cardiovasculare. Duce la aparitia varicelor, la deformari ale coloanei vertebrale si la dureri de spate.

Incepeti programul de exercitii cu o incalzire usoara: mergeti prin birou 5-6 minute, intr-un mod relaxant.

Trageti mult aer in piept si tineti-va respiratia 10 secunde. Expirati dintr-o suflare si relaxati-va tot corpul.

 

Stati langa birou, in pozitie dreapta, cu picioarele usor departate si mainile pe sold. Lasati-va intr-o parte cat puteti de mult, dupa care schimbati in partea opusa. Repetati acest exercitiu de 10 ori.

 

Un alt exercitiu important este acesta: intindeti mainile pe birou si aplecati-va in fata pana ajungeti intre maini in timp ce impingeti in spate si indepartand scaunul de birou. Repetati acest exercitiu de 5 ori.

Pentru o talie de viespe pe care o puteti obtine cu usurinta in timp ce sunteti la birou si nu la sala, va recomand urmatorul exercitiu: faceti torsiuni ale bustului in timp ce stati pe scaun. Cu spatele drept, privind in fata, intoarceti doar umerii, fara a misca soldurile.  Reveniti apoi in pozitia initiala si intoarceti-va in cealalalta parte. Repetati de 15 ori pe fiecare parte.

Urmatorul exercitiu este benefic abdomenului: contractati-va abdomenul de 7 ori timp de 5 secunde. Relaxati 3 secunde. Faceti cate 20 de serii, relaxand 15 secunde intre fiecare.

Atentie!

Statul pe scaun este cauza principala a problemelor cardiovasculare. Duce la aparitia varicelor, la deformari ale coloanei vertebrale si la dureri de spate.

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

ate de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail:
florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro
facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea