Sanatate

#proteine #miere #cereale #fructe #alimente sanatoase

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Alegeti alimentele benefice sanatatii voastre

Pentru mine, alimentatia corecta inseamna intretinerea siluetei si asigurarea unui organism sanatos. Stiu ca sunteti curioase sa aflati care este secretul.

Pentru inceput, consumati cat mai putine glucide, chiar dintre cele “bune”, pentru a nu suprasolicita pancreasul. Evitati sa mancati dulciuri si grasimi la aceeasi masa. Aceasta combinatie provoaca fabricarea suplimentara de grasimi, depozitarea acestora si aparitia excesului de greutate. Deci, nu adaugati unt unui preparat cu orez, nu folositi garnitura de cartofi prajiti langa friptura, nu serviti sosuri dulci alaturi de carnati sau jambon, consumati prajitura ca si masa separata sau la inceputul mesei, in niciun caz ca si desert. Asigurati-va ca la aceeasi masa aveti si un aport de vegetale (salata, castraveti, ardei, sfecla, rosii).

Vreti efect de botox? Beti dimineata, inainte de micul dejun cu 30 de minute, un sirop obtinut din para, iaurt, mar, portocala, seminte de canepa, sirop de agave, 6 lingurite de sirop de acai sau aloe.

Dupa masa, asteptati cel putin 3 ore inainte de a consuma fructe sau cu cel putin o ora inainte de masa.

Evitati pe cat posbil lipidele “rele”, mai ales cele care se transforma in acizi grasi saturati si care provoaca cresterea nivelului de colesterol “rau”: mezeluri, branzeturi grase, lactate, oua.

 

Mierea de albine folositi-o ca indulcitor, dar nu in bauturi fierbinti, in acest fel evitati pierderea de substante valoroase continute in miere.

 

Mancati multe fructe, dar asteptati cel putin 20 de minute inainte de a consuma alt aliment, evitand, pe cat posibil, lipidele.

Evitati cerealele care contin miere, porumb, zahar sau caramel, fructe.

Daca mancati oua cu sunca, renuntati la paine sau cornuri. Asociati-le cui vegetale. Mancati branza fara paine; daca este posibil, renuntati definitiv la consumul painii, chiar a celei integrale.

Suprimati toate produsele de patiserie care contin calorii goale, grasimi, ingreunand digestia si generand toxine si kilograme in plus.

Este bine ca dupa o masa care a avut in compozitie proteine, sa nu consumati niciun fel de alimente timp de cel putin 4 ore pentru ca procesul de digestie sa nu fie conturbat si, in acest fel, prevenind, de fapt, acumularea de tesut adipos.

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea