Sanatate

#complemente alimentare #dieta iarna #alimentatie iarna

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Alimentatia sanatoasa pe timpul iernii

Vremea rea determina cresterea umiditatii corpului. Functiile organismului nostru se incetinesc si ele. Odata cu venirea iernii, organismul are nevoie de alimente calde si uscate, altfel se raceste, iar mucozitatile reci stagneaza. De aceea, iarna   este indicat sa se faca tot ceea ce este contraindicat vara.

 

Putem manca orice, mult mai sigur iarna, in comparatie cu celelalte anotimpuri. Seara trebuie sa mancam mai mult, pentru ca noptile sunt mai lungi.

Pe timp de iarna, regimul alimentar sanatos trebuie sa fie cald si uscat, compus din legume aromatice si sarate, dar si de produse marine bogate in iod. Cele mai indicate sunt bauturile calde: vinuri vechi, supe de cereale, de paste, bauturi alcaline care contin bicarbonat, consumate intr-o cantitate mica.

Plantele calde si uscate, precum salvia si rozmarinul, sunt cele mai potrivite. Salvia este o legume tonica, antidepresiva, cu efecte asupra tubului digestiv, rinichilor, hipofizei si ovarelor. Este indicata impotriva oboselii si a infectiilor. 

Rozmarinul este o plante tonica, hepatotropa, coaguleaza, favorizeaza ciclul menstrual. Este diuretic si sudorific, cadiotonic, stimuleaza suprarenalele. Este indicat in cazul scaderii tensiunii.

 

Complemente alimentare indicate iarna

 

Oemine sulf-ridiche: este pe baza de ridiche neagra, hrean, creson. Acest complement este destinat intaririi ficatului si reconstituirii energiei, in special iarna, sau dupa ce ati mancat in exces la masa. Cresonul cald si umed tempereaza efectul cald si uscat al hreanului, putand fi folosit si in cazul temperamentului coleric, dar cu moderatie.
Oenime iod-alga: este pe baza de alge de Bretagne, trecute prin iod, ca sa intareasca tiroida si sa creasca functia metabolica si calorica (unul dintre
semnele de carenta de iod si care dispare atunci cand este tratata este teama).

Elisabeta Ratiu 
Consultant tratamente corporale

BETTYBLUE UNIRII
Piata UNIRII – Str. Baia de Fier nr. 10 et 1
Tel: 0213141925/ 0727 76 7008
bettybluesalon@yahoo.com

BETTYBLUE VICTORIEI
Piata VICTORIEI- Calea Victoriei nr. 204 
Tel: 0216503871/ 0733 319 447
bettybluevictoriei@yahoo.com
bettyblue.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea