Sanatate

#albirea dentara profesionala #albire dentara #albire dinti #stomatologie

Expertul Acasa.ro, dr Vlad Platon, medic specialist in endodontie: De ce sa optezi pentru albirea dentara profesionala?

Culoarea dintilor este afectata, in timp, de o serie de factori externi ce provoaca ingalbenire sau aparitia petelor. Cum foarte putine persoane au un zambet complet alb in mod natural, albirea dentara profesionala este o solutie eficienta si la indemana oricui.

Factorii care afecteaza culoarea dintilor sunt dintre cei mai diversi, precum:

  • Cafeaua, ceaiul, vinul rosu, afinele etc.
  • Fumatul
  • Placa bacteriana/tartrul
  • Coloratiile medicamentoase (determinate de tetraciclina)
  • Micile traumatisme dentare precum fisurile smaltului

Albirea dentara profesionala este cea mai simpla si confortabila metoda pentru a-ti recapata stralucirea zambetului, intr-o singura vizita in cabinetul stomatolog. Mai mult decat atat, aceasta procedura iti va reda starea de bine, increderea in sine si estetica dintilor.

Efectele acestei proceduri pot dura si pana la 2 ani, in functie de obiceiurile de viata ale pacientului. Daca acesta fumeaza sau consuma cu regularitate alimente si bauturi colorante, efectul albirii profesionale isi reduce considerabil perioada de viata.

In ceea ce priveste restaurarile dentare preexistente, acestea s-ar putea sa aiba nevoie de inlocuire dupa tratamentul de albire profesionala, din pricina faptului ca nu raspund la tratament, spre deosebire de dintii naturali. De asemenea, medicii spun ca dintii in nuante mai inchise vor beneficia doar de o ameliorare variabila a culorii, lucru perfect natural. Tratamentul de albire isi propune sa aduca beneficiarului unui zambet mai alb, dar sanatos in acelasi timp.

Indicatii pretratament

Inainte de realizarea albirii dentare, indiferent de tipul de tratament ales, zambetul trebuie sa fie curat si sanatos. Astfel, procedura profilaxiei este necesara inaintea oricarui alt tratament stomatologic. Aceasta implica detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow si fluorizare si, pe langa necesitatea pe care o prezinta inainte de orice tratament dentar, are si o multime de alte beneficii.

Ceea ce multi nu stiu este faptul ca o buna igiena orala este importanta si pentru starea generala de sanatate. O igiena dentara precara poate conduce la probleme medicale complexe precum boala gingiilor, infectii, pierderea osului din maxilare, boli de inima, accidente vasculare sau cerebrale si lista continua. Vizitele regulate la medicul stomatolog previn aceste afectiuni si ajuta la mentinerea unei bune igiene dentare.

Pe tot parcursul tratamentului de albire profesionala, indiferent de varianta aleasa, este interzis fumatul si consumul de alimente si bauturi colorante deoarece acestea pot afecta rezultatul final al procedurii.

Tipuri de albire dentara profesionala disponibile in clinicile Dent Estet:

1. Albire dentara profesionala cu laserul Epic Biolase

Epic Biolase este una dintre cele mai avansate si eficiente metode de albire profesionala disponibile in prezent, care ofera rezultate uimitoare chiar si pentru pacientii ai caror dinti sunt considerati patati sau ingalbeniti.

Tehnologia inovatoare a laserului Epic Biolase, foarte populara in SUA, ofera un zambet ideal in doar 40 de minute, fiind astfel cea mai rapida metoda de albire profesionala.

Un dispozitiv revolutionar, acest laser este conceput pentru o varietate de proceduri dentare, printre care si albirea profesionala. Mai mult decat atat, printre beneficiile laserului Epic Biolase se numara si faptul ca nu provoaca sensibilitate dupa interventia de albire dentara.

Un alt avantaj al tehnologiei Biolase este ca, odata cu utilizarea lui, este evitata afectarea structurii smaltului si dentinei.

2. Albire dentara profesionala cu lampa Zoom Power

Numarul 1 pe piata aparatelor de albire profesionala din Statele Unite, conform American Dental Association, lampa Zoom Power este cel mai sigur aparat pentru aceasta procedura, din punct de vedere al calitatii si eficientei.

Timpul de tratament cu lampa Zoom Power este redus, de aproximativ 1 ora, iar efectul este imediat si se poate mentine pana la 2 ani. De asemenea, aceasta metoda ofera protectie gingiilor si mucoaselor orale.

Lampa Zoom Advanced Power are un mecanism propriu de gel pe baza de peroxid de hidrogen activat prin lampa cu plasma.

3. Albire dentara cu gutiere Opalescence

Solutii pentru albirea dintilor exista si pentru cei doresc sa faca acest lucru acasa. Cu ajutorul unui gel aplicat in gutiere personalizate, pe durata a 9-14 nopti, tratamentul de albire devine usor de realizat de catre oricine.

Acest lucru nu te scuteste, insa, de o vizita la medicul dentist. Pentru a realiza gutiera personalizata, stomatologul are nevoie de o amprentare exacta a suprafetelor dentare. Nu te gandi, insa, la acel mulaj incomod, caci amprentarea se realiza acum digital! Ce presupune? 60 de secunde pe scaunul dentistului, timp in care se realizeaza o scanare completa a interiorului gurii. Rezultatul scanarii este trimis direct catre laborator, garantand astfel un rezultat perfect adaptat nevoilor pacientului.

Acest lucru face ca gutierele Opalescence sa fie extrem de confortabile, incat vei uita ca le porti.

Pe durata acestei proceduri este indicat sa se evite consumul de alimente si bauturi colorate, precum cafeaua, ceaiul, fructele rosii, vinul etc., pentru maximizarea efectului de albire.

Indicatii posttratament

Indiferent de tratamentul de albire profesionala ales, este recomandat ca igiena orala sa fie pastrata precum inainte, cu periaj de 2 ori pe zi, suplimentat de folosirea atei dentare si apei de gura.

Pentru extra protectie, in primele saptamani post tratament se poate utiliza o pasta de dinti speciala pentru sensibilitate sau una ce contine fluor.

Dupa procesul de albire dentara, este indicat sa se evite fumatul timp de 24 de ore, si pe cat posibil, este de preferat ca lichidele sa fie consumate cu paiul pentru a evita colorarea.

Deoarece dintii se albesc timp de 24-48 de ore si dupa ce tratamnentul s-a incheiat, iar suprafata lor este mult mai absorbanta, in aceasta perioada nu este deloc recomandat consumul de alimente sau bauturi colorante precum cafeaua, ceaiul, fructele rosii, vinul, otetul balsamic, sucul de tomate etc.

Sursa foto: prevention.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Vlad Platon

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea