Sanatate

#fitoterapie #hemoroizi #tratamentul hemoroizilor #tratament naturist hemoroizi #ceaiuri hemoroizi

Expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina: Cum tratam hemoroizii

 

Hemoroizii reprezinta niste dilatatii ale venelor anorectale si pot fi interni (in interiorul canalului anal) si externi (inafara canalului anal). Netratati corect, se pot complica si pot aparea: sangerare, trombozare, prolaps, fisuri anale, abcese perianale, fistule perianale.

Factori favorizanti ai acestei afectiuni sunt varsta, constipatia, sarcina, tumorile rectale.

Pentru prevenirea aparitiei crizelor hemoroidale, alimentatia trebuie sa includa multe legume, verdeturi, fructe proaspete, cereale, bogate in fibre care sa asigure un tranzit intestinal normal; evitarea consumului de condimente, mezeluri, alcool; combaterea sedentarismului, a statului prelungit pe scaun.

Tratamentul naturist include ceaiuri combinate din plante cu actiune antialgica, antiinflamatorie, calmanta: troscot, tataneasa, cretisoara, urzica, coada-soricelului, nalba-mare, galbenele, coada-soricelului, 2-3 cani/zi. 

Pentru reglarea tranzitului intestinal se poate folosi suc de aloe, 25-50 ml de 2 ori/zi, sau seminte de in, sub forma de capsule cu ulei din seminte de in (1-2 capsule/zi) ori seminte de in măcinate (1-2 lingurite zilnic), 

Castanele actioneaza ca tonic venos si reduc permeabilitatea capilara. Se poate consuma cate o farfurie de piure de castane indulcit cu miere inainte de micul dejun si de cina (timp de cateva saptamani). De asemenea, pot fi consumate sub forma de gemoterapie (extract din muguri de castan salbatic).

In caz de sangerari, se utilizeaza infuzie din urzica, coada-soricelului, traista-ciobanului, 2-3 cani/zi; sau tinctura, 1lingurita de 2-3 ori/zi.

Pentru diminuarea durerilor si sangerarilor, se poate institui un tratament local:

- bai de sezut  cu infuzie calduta concentrata sau decoct de tataneasa, coaja de stejar, galbenele, musetel, coada-soricelului, coada-calului, pelin, efectuate de 2-3 ori/zi

- comprese locale cu infuzie de coada-şoricelului, musetel, galbenele, soc, brusture, cretisoara

- unguente ce contin muguri de plop, galbenele, castane, propolis, aloe, rasina de conifer, marul lupului, arnica

- supozitoare cu propolis sau răşină de conifere.

- cataplasme pe bază de argilă, aplicate zilnic sau la 2 zile, in cazul hemoroizilor externi

Sangerarile trebuie investigate corect (prin examen local, recto şi colonoscopie), deoarece pot exista şi cauze mai grave, cum ar fi cancerul colorectal.

Dr Ruxandra Constantina

medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie

Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro

Telefon: 0219232

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina