Sanatate

#stomatologie #zambet #coroane #fatete #cosmetica dentara #albiri #decuparea gingiei

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Avantajele si dezavantajele cosmeticii dentare

Cu totii ne straduim sa ne simtim si sa aratam bine, pentru ca impactul nostru in societate si in relatiile interumane si profesionale sa fie unul cat mai benefic. Se spune ca zambetul este al doilea dupa privire perceput la o persoana. Iata de ce se impune sa dam o atentie marita danturii daca dorim sa avem un impact pozitiv asupra interlocutorilor si partenerilor nostri.
 
Stomatologia estetica poate acum sa ofere o gama larga de servicii pentru a ne infrumuseta zambetul, de la banalele profilaxii si albiri dentare pana la fatetele si coroanele ceramice ce schimba radical forma si culoarea dintilor.

Ce ne facem insa daca avem un zambet mai mult roz decat alb, care descopera mai multa gingie decat dinti?

Cosmetica dentara propune gingivoplastia cu gingivectomie, altfel spus, decuparea gingiei sub anestezie locala, cu descoperirea si alungirea coroanei dintelui.
 
Procedura se executa de obicei in zona frontala, unde primeaza factorul estetic, pentru intreaga zona, sau local - la unu-doi dinti al caror lizereu gingival (pe gingii poate aparea o dunga de culoare albastru-deschis spre albastru-inchis la nivelul premolarilor şi molarilor inferior) nu respecta simetria estetica.
 
Incizia  se poate face cu electrocauterul sau cu bisturiul, uneori fiind necesara si alveoloplastia, cu ajustarea inaltimii alveolei dentare si alungirea coroanei dentare.
 
Pentru pastrarea rezultatului sunt indicate coroane sau fatete provizorii care sa dirijeze cicatrizarea si sa mentina nivelul gingiei.
 
Dupa vindecare se realizeaza lucrarile definitive, de preferat ceramice care sa acopere zonele descoperite si sa realizeze estetica dentara dorita.
 
Recesiunea gingivala descopera coroanele dentare, uneori si radacinile, expunandu-le variatiilor termice, agresiunii acide si bacterine de la nivelul cavitatii bucale si cresc sensibilitatea dintilor, acumularea de placa bacteriana si tartru ca si riscul de carie, pe langa aspectul inestetic.
 
Atunci cand gingia s-a retras foarte mult la nivelul unui dinte sau unui grup de dinti ca urmare a unei traume ocluzale sau lucrari protetice prost adaptate, este nevoie de gingivoplastie cu aditie de tesut prelevat de cele mai multe ori din bolta palatina.
 
Interventia este putin mai complicata si recomandat a fi facuta de un specialist parodontolog sau chirurg maxilo-facial.
 
Intotdeauna cand luam o decizie consideram atat avantajele, cat si dezavantajele hotararii noastre pe termen scurt, mediu si lung.
 
Avantajele gingivoplastiei cu gingivectomie sunt un zambet atragator, estetic, tineresc printr-o procedura simpla, nedureroasa si cu vindecare rapida.
 
Dezavantajele sunt in special in cazul prelevarii de grefe pentru refacerea papilei interdentare si acoperirea dintilor descoperiti prin recesiunea gingiei, cand vindecarea este mai dificila si dureroasa, in special pentru portiunea din palat (cerul gurii) de unde s-a prelevat grefa de tesut. Ramane insa rezultatul care motiveaza. 

Date de contact:

Tel: 0744 68 76 65

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Web: ddsdental.ro

Sector 1, Bucuresti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea