Sanatate

#tratament facial #peeling chimic #tratament frumusete # clinica juravle

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Peelingul chimic. Cand si cine il poate folosi!

Peeling-ul chimic, cunoscut si sub numele de exfoliere chimica sau derma-peeling, este o tehnica folosita pentru a imbunatatii aspectul pielii. Pe percursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele duce la exfolierea suprefetei cutanate.” Noua piele” este mult mai catifelata si mai putin ridata.
 
Cui se adreseaza peelingurile chimice?
 
Acesta procedura poate fi efectuata pe fata, gat sau maini si este folosita pentru a indeparta ridurile fine de sub ochi si din jurul gurii, precum si pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare, imbatranire sau factori ereditari. De asemenea, se adreseaza persoanelor cu anumite tipuri de acnee sau cu cicatrici postaceneice, reduce pistruii si petele solare, precum si melasma sau pigmentari aparute dupa tratamentele cu contraceptive orale.
 

Pregatirea si planificarea unui peeling chimic

Peeling-ul chimic poate fi efectuat numai de catre un medic, in cabinet , pentru peeling-urile usoare si medii nefiind necesara anestezia . Inainte de o astfel de procedura, discutia cu medicul dumneavoastra ar trebui orientata in directia asteptarilor , beneficiilor si riscurilor, perioada de recuparare si costurile.

Tipuri de peelinguri

Exista o gama variata de peeling-uri chimice, asa cum exista si o mare varietate de produse chimice, fiecare cu proprietatile lor. TCA-ul ( acid tricloracetic), in concentratii diferite, este considerat un peeling de profunzime medie. Peeling-urile cu acid glycolic si alfahidroxiacizi sunt considerate a fi blande, fiind frecvent recomandate si in tratamentele de intretinere pentru acasa.

Peelingul cu alfahidroxiacizi si Acid glycolic

Peelingul cu acidul glycolic, lactic sau acizii din fructe, au devenit populari datorita proprietatii lor de a indeparta celulele moarte de pe suprafata pielii .Peelingurile cu alfahidroxiacizi, in concentratii ce variaza de la 30-70%, efectuate doar de catre medic , fiind indicate in indepartarea ridurilor fine, diferentelor de pigmentatie si cicatrici dupa acnee.

Avantaje: recuperarea este rapida, in mai putin de 12 ore, nu se formeaza cruste, exfolierea nu este notabila dar pot fi necesare peelinguri repetate.Se recomanda protectie solara cu SPF>15 pe o perioada de 8 saptamani.

Pregatire: cu cel putin o saptamana inainte de peeling se opreste aplicarea cremelor sau lotiunilor pe baza de acid retinoic sau Retin-A, de asemenea se inceteaza aplicarea cremelor de gomaj sau exfoliere.
 

Peelingul cu Acid Tricloracetic (TCA)

Acidul tricloracetic (TCA) , folosit in concentratii variate, pentru un peeling de profunzime medie, reduce ridurile fine de suprafata si problemele de pigmentare ale tenului. Sunt necesare mai multe sedinte de peeling, distantate la 2-3 luni. Un peeling pe baza de TCA pentru intreaga fata nu dureaza mai mult de 15 minute. Pentru a obtine rezultatele dorite pot fi necesare doua sau mai multe peelinguri TCA, acestea pot fi efectuate la intervale de cateva luni.

Dupa cateva minute pielea devine rosie, edematiata iar in cateva ore fata se acopera de cruste maronii la maxim 48 de ore, care incep sa cada dupa 2-3 zile, fiind interzisa smulgera crustelor, existand riscul de aparitie de rani si formare de cicatrici.

Dupa tratament este total interzisa expunerea directa la soare 2-6 luni postpeeling si este necesara folosirea cremei cu factor de protectie solara.
 
Dr. Florin Daniel Juravle 
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:. contact@drflorinjuravle.ro


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea