Sanatate

#mezoterapie #tratament vergeturi #tratamente cosmetice #beneficii mezoterapie #tratament celulita

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Mezoterapia si tratamentul eficient al celulitei

Pielea este un obstacol important pentru substantele straine care intra in organism, stratul cornos ( cel superficial) detinand rolul determinant in functia de bariera a pielii.

Absorbtia prin piele a substantelor nutritive in cazul aplicarii unei creme este de maxim 10%: cea mai mare parte din substanta activa ramane cantonata in stratul de suprafata in loc sa patrunda in cel de mijloc al pielii (dermul) sau in cel profund (tesutul gras subcutanat).

Dermul are un rol esential in rezistenta si elasticitatea pielii prin fibrele de colagen si elastina, prin acidul hialuronic continut. Prin actiunea multiplilor factori interni (genetici, alimentatie inadecvata, medicamentatie etc.) si/ sau externi (gravitatie, expunere prelungita la soare, fumat etc.) se produce in timp degradarea dermului ce sta la baza aparitiei ridurilor.

De aceea, mezoterapia (termen derivat din greaca : “mėsos” insemnand ” mijloc “ si ” therapeia”- “ a trata medical”) este eficienta in combaterea ridurilor, a celulitei si depozitelor de grasime nedorite, a caderii parului, a vergeturilor: “cocktail”-urile de vitamine, minerale, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, substante de lipoliza, medicamente conventionale / homeopate penetreaza bariera stratului cornos prin injectare directa in derm / tesut subcutanat sau, mai nou, prin electrodermoporatie.

Prin aceasta tehnica (de ultima ora) creste gradul de difuzie a substantelor (pana la 90-95% la nivelul dermului, respectiv 65-70% la nivelul tesutului gras subcutanat) datorita “deschiderii” unor “ usi “ electrice ( “ pori electrici “ ), declansate de emiterea de impulsuri electrice de frecventa radio ( nedureroase ! ) prin intermediul unei piese de mana cu care se efectueaza un masaj bland al zonei tratate.

Mezoterapia (derivat din greacă : “mėsos” însemnând ” mijloc “ şi ” therapeia”- “ a trata medical”) consta in introducerea in piele/ tesut subcutanat prin multiple microinjectari sau, mai nou si lipsit de orice durere, cu ajutorul unui aparat special de electrodermoporatie a unor minidoze de vitamine, minerale, medicamente convenţionale sau homeopate, standardizate, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, pentru a trata spe cific o varietate de conditii : reducerea localizata de grăsime, tratarea celulitei, intinerirea faciala si regenerarea parului, ameliorarea unor afecţiuni cutanate precum ridurile, acneea, hiperpigmentarea, vitiligo, eczema.

CITESTE SI: Ce trebuie sa stii despre botox 

Cat dureaza o sedinta de tratament?

O sedinta de tratament poate varia ca timp intre 30 min si 60 min, in functie de tipul de mezoterapie si de regiunile solicitate. Mezoterapia se poate practica folosind o seringa obisnuita cu ace foarte fine, un pistol special de injectare sau prin electrodermoporatie (mezoterapia fara ace, complet nedureroasa, chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana).

Cand apar primele rezultate si cate sedinte sunt necesare?

Rezultatele sunt foarte rapide, chiar instantanee, cele mai multe persoane observand schimbări majore în organismul lor în doar 2-3 sesiuni, şi, uneori, chiar şi într-o singura sesiune. In cazul mezoterapiei prin injectare, efectul se datoreaza nu numai actiunii chimice directe a minidozelor de substante folosite, ci si stimularii reflexe prin multiplele punctionari, situand aceasta procedura intre medicina alopata si cea homeopata, intre acupunctura si reflexoterapie. Tratamentul , de obicei, implică 4- 6 sesiuni spatiate la 2-3 saptamani, până când se obţine efectul dorit şi apoi , pentru întreţinere, la fiecare doua- trei luni sau in functie de necesitatile individuale.

CITESTE SI: Cum sa ai gene si sprancene perfecte 

Care sunt beneficiile mezoterapiei in medicina estetica?

- Reducerea depozitelor reduse de grasime, tratarea celulitei, prin utilizarea unor substante precum fosfatidilcolina sau deoxicolatul ce emulsioneaza grasimile din depozitele in care sunt injectate (lipoliza ) sunt printre cele mai importante efecte. 

- Reintinerirea pielii, in mod special de la nivelul fetei si gatului, decolteului si mainilor, prin utilizarea de substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, care stimuleaza productia de colagen si regenerarea elastinei, eliminarea formarii si daunele radicalilor liberi sunt alte beneficii ale acestui tratament.

- Mezoterapia favorizeaza hidratarea pielii, imbunatatirea tonusului si texturii pielii, netezirea ridurilor fine si chiar a celor mediu-profunde;

- Stoparea pierderii parului, chiar stimularea re- cresterii parului, in cazul alopeciei de tip masculin sau feminin, in cazul caderii parului asociate cu stresul, revigorarea parului capilar, folosind diverse substante hidratante, antioxidante sau care inhiba enzima 5-alfa-reductaza, implicata in transformarea testosteronului in dihidrotestosteron, cauza principala de aparitie a alopeciei la barbati. 

- Atenuarea vergeturilor (datorate deteriorarii si/ sau perturbarii formarii fibrelor de colagen si elastina)

CITESTE SI: Acidul hialuronic de la A la Z

Este o procedura dureroasa?

Sedintele nu sunt dureroase! In cazul mezoterapiei prin injectare: se percep mici intepaturi, suportabile chiar si de catre cele mai sensibile persoane. Eventual, se poate aplica o crema cu anestezic cu 30- 40minute inaintea tratamentului. In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie : procedura este total nedureroasa, chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana.

Care sunt contraindicatiile acestei proceduri medicale?

Printre contraindicatii se numara: infectii locale sau sistemice, boli cronice grave, diabet zaharat neechilibrat, sarcina, epilepsie, alergie la produsul utilizat, si, in plus, pentru mezoterapia prin electrodermoporatie, implante metalice, pace-maker.

Care sunt reactiile adverse?

In cazul mezoterapiei cu ace: senzatia de arsura care poate dura 15-20 de minute, usoara umflare locala care poate dura 1-5 zile (poate varia in functie de pacient), durere minora ce poate persista mai multe zile, modificari usoare de culoare ale pielii, care se rezolva de la sine, un risc usor de infectie (care poate aparea ori de cate ori este administrata o injectie).

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea