Sanatate

#chirurgie estetica #florin daniel juravle # implant facial # implant barbie # implant mandibular

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Ce sa faci cand nu-ti place fata pe care o vezi in oglinda

Aspectul fetei voastre este dat de trei elemente: pielea fetei, tesuturile de sub ea (grasime, muschi, etc)  si oasele fetei. Daca structurile fetei sunt disproportionate, barbia este retrasa, mandibula mica sau pometii obrajilor plati, acest lucru poate afecta semnificativ aspectul fetei voastre. Trasaturile faciale bine definite, unghiurile naturale si contururile vizibile, toate proportionate creeaza o balanta si un aspect placut al fetei.
 
Daca ai o barbie mica, un pomete fara volum sau o linie a mandibulei prost definite, folosirea unui implant facial poate fi benefic. Orice zona a fetei poate beneficia de o marire de volum, dar cele mai folosite zone pentru implant sunt barbia, pometii si linia mandibulei. Implanturile faciale aduc o echilibrare si o mai buna proportionare a trasaturilor fetei. Vor face o mai buna definire a fetei crescind proectia reliefului fetei, creeand trasaturi distincte.  
 
Aceasta procedura se face la pacienti la care oasele fetei au ajuns la maturitate, adica dupa adolescenta. Interventia se poate face in scop exclusiv estetic sau de reconstructie a fetei dupa accidente sau alte operatii. Folosirea acestor implante nu va va face sa semanati cu altcineva, nici nu vor face o fata “perfecta”, doar vor accentua trasaturile chipului vostru.
 
Implanturile faciale sunt produse biocompatibile solide proiectate sa mareasca sau sa defineasca aspectul fizic al fetei. Tipul implantului, marimea, localizarea cea mai buna necesita o evaluare a scopurilor voastre si a formei ce vreti sa o corectati.

 
 
Implantul mentonier (implant de barbie) poate creste marimea si proiectia unei barbii care nu este proportionala cu obrajii si cu fruntea. O barbie mica sau retrasa poate sa para ca “ingropata in gat" la o persoana cu o inaltime si o greutate normale, in loc sa fie o trasatura distincta a fetei. Implantul poate fi plasat printr-o incizie interna in gura intre buza inferioara si gingie sau extern pe sub barbie. In functie de calea pe care este introdus impantul, firele se scot la 5-7 zile sau, daca se introduce prin incizie interna, firele se resorb.
 
Implantul mandibular creste latimea treimii inferioare a fetei. La fel ca si barbia o linie a mandibulei (falcilor) slaba poate sa arate prost definita si nediferentiata de gat .De asemenea, exista o “panta” in loc de un unghi in relieful fetei intre ureche si barbie, care va dauna aspectului general al chipului. In anumite cazuri, atat aspectul barbiei, cat si al falcilor pot contribui la lipsa de armonie si de dezechilibru a fetei.
 
 
Implantul este plasat printr-o incizie interna pe langa buza inferioara si gigie de-a lungul mandibulei, firele care se folosesc se resorb intr-o saptamana. Implantul de pometi creste proiectia oaselor pometilor. Acest implant poate aduce volum persoanelor cu pometi plati sau ingropati. Implantul se plaseaza intern pe sub pleoapa inferioara sau intern pe linga buza superioara sau extern prin la nivelul liniei parului. 
 
Daca scopul interventiei este obtinerea simetriei fetei se poate recomanda folosirea implanturilor pentru a mari volumul in mai multe zone ale fetei. Este de asemenea important de amintit ca fata are un anumit grad de asimetrie si ca rezultatul nu va fi unul perfect. Scopul operatiei este de a creea echilibru si proportionalitate intre partile corpului. De asemenea, interventia chirurgicala poate fi asociata cu alte interventii la nivelul fetei (corectia nasului ,buzelor sau corectia urechilor). 
 
Succesul si siguranta  interventiei chirurgicale de plasare a implanturilor faciale depinde de evaluarea medicului si sinceritatea voastra in timpul consultatiei. Va trebui sa discutati cu medical care sint dorintele si asteptarile voastre. Interventia chirurgicala se face intr-o sala de operatie  sub anestezie generala sau regionala..Dupa interventie se vor folosi bandaje pentru protectia pielii si veti fi nevoiti sa purtati un pansament special pentru a sustine implantul 3-4 saptamani dupa operatie.
 
 
Chiar daca rezultatul interventiei chirurgicale de introducere a implanturilor faciale este vizibil imediat postoperator, rezultatul final (din cauza umflarii tesuturilor postoperator) va fi vizibil dupa cateva saptamini poate chiar dupa citeva luni. Decizia de a folosi implanturile faciale este una personala si trebuie sa cunoasteti si riscurile si complicatiile unei asemenea interventii. Discutati cu medicul in amanunt toate riscurile si complicatiile ce pot sa apara in urna unei asemenea interventii.
 
Recuperarea dupa acest gen de operatie este rapida, in cea mai mare parte a cazurilor va puteti relua activitatea curenta dupa maximum o saptamana de la interventie. Bineinteles, recuperarea va depinde de caracteristicele fiecarui om si de asocierea sau nu a unei alte interventii chirugicale estetice facuta in acelas timp.
 
Rezultatul final al unei asemenea interventii este stabil si se va mentine timp indelungat, zeci de ani, chiar daca perioada initiala de vindecare de dupa interventie se poate insoti de umflarea fetei, amorteala locala sau discomfort. De asemenea, miscarile fetei pot fi reduse pentru o scurta perioada de timp. Totodata, trebuie sa luati in considerare faptul ca o singura interventie chirurgicala nu este suficienta pentru obtinerea unui rezultat optim si ca este posibil sa fie nevoie de o interventie chirurgicala suplimentara.
 
Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea