Sanatate

# mezobotox # remedii riduri # cauze riduri #dereglari hormonale #cum sa scapi de riduri #botox

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Scapa de cativa ani intr-o singura sedinta!

Dereglarile hormonale, expunerea excesiva la soare, fumatul, alimentatia deficitara sunt cele mai des intalnite cauze ale aparitiei ridurilor. Pe masura ce inaintam in varsta, dermul incepe sa se subtieze, reteaua de elastina si fibrele de colagen devin mai slabe, continutul de acid hialuronic, important pentru retinerea apei, scade. Iata care sunt cele mai populare dintre variantele moderne de eliminare a ridurilor, prin care poti intineri cativa ani intr-o singura sedinta.

Injectarea de acid hialuronic este cea mai populara metoda. Acesta este o substanta care exista in mod natural in piele si ajuta la hidratare, la mentinerea volumului. Se prezinta sub forma unor geluri injectabile care se introduc usor in si sub piele, pentru a reface instantaneu volumul pielii, pentru a netezi ridurile si cutele faciale, a redefini buzele. Efectele dureaza pana la un an de la aplicarea tratamentului.

Botoxul actioneaza prin blocarea impusurilor nervoase directionate catre toti muschii in care a fost injectat. Procedura nu dureaza mai mult de 20 de minute, iar dupa injectare nu este nevoie de timp de recuperare. Poti iesi in oras imediat dupa, singurele recomandari fiind sa nu stai intinsa sau sa te apleci timp de 4 ore, sa nu masezi zonele tratate si sa nu faci efort fizic timp de 24 de ore. Rezultatul apare in cateva zile, iar ridurile se atenueaza in aproximativ o saptamana. Aspectul este foarte placut, natural, senin, iar la majoritatea pacientilor apare un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, care este binevenit. Dupa primul tratament cu botox, rezultatul dureaza intre 3 si 6 luni, dupa care expresia fetei revine la „forma initiala”. Este momentul cand tratamentul trebuie repetat, iar rezultatul poate sa tina de data asta mai mult.

Mezobotoxul este una din cele mai recente tehnici de rejuvenare a fetei si de ameliorare a ridurilor fine. Procedura consta in diluarea unei mici cantitati de botox in solutii bazate pe agenti de hidratare a pielii, vitamine si minerale. Aceasta combinatie este introdusa in piele prin metoda clasica a mezoterapiei, pentru a obtine un efect de umplere si reducere a ridurilor fine, superficiale. Prin aceasta tehnica, botoxul este injectat in stratul superficial al pielii si nu in muschi, ca in cazul ridurilor din jurul ochilor, a fruntii sau intre sprancene, iar concentratia botoxului folosit in acest caz este de 5 pana la 10 ori mai mica decat la un tratament clasic.

Mezobotoxul trateaza riduri fine de la nivelul fruntii, de sub ochi, obraji sau partea inferioara a fetei, putand fi folosit, daca e necesar, oriunde la nivelul corpului, daca pielea este suficient de elastica. Pentru tratarea liniilor de la coada ochiului, se recomanda totusi un tratament clasic cu botox, ce implica doze mai mari si este total diferit de Mezobotox. De obicei, tratamentul presupune o cura de 4 pana la 6 tratamente, efectuate la interval de doua saptamani, iar efectul obtinut se mentine intre 6 si 12 luni.
 

Peelingul chimic, cunoscut si sub numele de exfoliere chimica sau dermapeeling, peeling-ul chimic este o tehnica folosita pentru a imbunatati aspectul pielii. Pe parcursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele determina aparitia unor vezicule, ca si cum fata ar fi arsa, apoi se exfoliaza si crustele cad. ”Noua piele” este mai catifelata si mai putin ridata, dar sensibila la razele solare. Efectul este temporar. Procedura poate fi efectuata pe fata, gat sau maini si este folosita pentru a indeparta ridurile fine de sub ochi si din jurul gurii, precum si pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare, imbatranire sau factori ereditari. De asemenea, se adreseaza persoanelor cu acnee sau cu cicatrice postacneice, reduce pistruii si petele solare, precum si hiperpigmentarile.

Lifting cu fire de suspensie. Una dintre cele mai spectaculoase tehnici de rejuvenare minim invazive este folosirea firelor de suspensie pentru a repozitiona tesuturile si a ajuta restructurarea lor naturala. Aceasta metoda se adreseaza pacientilor cu o lasare moderata a pielii fetei, cu o piele inca tonica si elastica. Se face, in functie de complexitate si numar de fire, in sala de operatie sau chiar in cabinetul medical, cu anestezie locala. Firele, odata introduse in piele, activeaza biostimularea si bioregenerarea tesuturilor de legatura, ducand la rebalansarea tensiunilor de sub piele. Rezultatele se vad dupa cateva zile, efectul maxim se vede la 4 saptamani si se stabilizeaza in aproximativ 6 luni.

 

Dr. Florin Daniel Juravle

Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:. contact@drflorinjuravle.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea