Sanatate

#dermatologie #epilare definitiva #experti acasa.ro #epilare laser #Filis Demirgean

Expertul Acasa.ro, dr Filis Demirgean: De ce este toamna anotimpul perfect pentru epilarea definitiva

Zonele corpului cu pilozitate excesiva nu ar trebui sa mai reprezinte o problema intr-o era in care sunt concepute aparate performante, cu tehnologii revolutionare, menite sa elimine parul nedorit pentru o lunga perioada de timp sau chiar definitiv.

Au devenit extrem de dese cazurile in care pacientele se confrunta cu pilozitate faciala, pe abdomen sau spate, din pricina schimbarilor hormonale din perioada adolescentei. Pentru acestea, stresul epilarii este si mai pregnant, intervenind si un puternic sentiment de frustrare. In aceste cazuri, dar si pentru cele in care, pur si simplu, se doreste eliminarea corvoadei indepartarii parului nedorit, epilarea definitiva devine prima optiune!

Sunt multe tehnologii care isi disputa primul loc in topul celor mai eficiente metode de epilare definitiva, insa recomandarea mea este epilarea definitiva cu lumina intens pulsata (SPL) incorporata in aparatul Or-Light, cu care am inregistrat rezultate excelente alaturi de pacientii mei.

Cum actioneaza lumina intens pulsata?

Lumina emisa de aplicatorul special al aparatului este absorbita de melanina din firul de par, transformata in caldura si condusa pana la radacina, distrugand-o. Dupa efectuarea sedintei, aproximativ 40-70% din parul de pe zona tratata va cadea treptat dupa 2 saptamani. Cu cat parul este mai inchis la culoare (contine mai multa melanina) si mai gros, cu atat este eliminat mai repede. Numarul de sedinte necesare pentru a obtine rezultate depinde de mai multi factori, precum fototipul pielii, culoarea si caracteristicile firului de par (grosimea), zona tratata sau varsta.

Procesul de epilare este foarte rapid, aplicatorul emitand cate un puls pe secunda, iar piela este perfect protejata de un gel special. Durerea resimtita este redusa, multi pacienti descriind senzatia ca un impuls rapid de caldura. Tratamentul prezinta o singura contraindicatie majora, si anume, expunerea la soare, de aceea procedura este interzisa pe timpul verii.

 

Din acest motiv, acum este momentul cel mai potrivit sa incepeti sedintele de epilare definitiva, astfel incat vara viitoare sa va bucurati de o piele matasoasa!

Date de contact: 
Dr Filis Demirgean
medic dermato-venerolog
Tel.: 
021.236.23.26; 0729.232.889

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Filis Demirgean

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea