Sanatate

# dermatologie bucuresti # vene sparte #capilare sparte #Filis Demirgean

Expertul Acasa.ro, dr Filis Demirgean: Cum sa scapi de vasele sparte de pe picioare

Din numeroase motive, chiar de la varste deloc inaintate, pielea noastra capata un aspect inestetic din cauza vaselor de sange sparte. Exista o solutie pentru ca picioarele sa revina la frumusetea si supletea de alta data?

Leziunile vasculare de pe picioare (telangiectaziile), cunoscute in limbajul popular drept „vase” sau „ capilare sparte de sange”, nu provoaca durere, insa sunt extrem de inestetice. Acestea apar pe fondul sensibilitatii vasculare si sunt cauzate de o circulatie periferica deficitara, declansata de factori genetici, statul in picioare sau sedentarismul. O alta cauza a aparitiei leziunilor vasculare este sarcina. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii si cresterea volumului sangelui au ca efect spargerea vaselor capilare de sub stratul de piele, de aceea multe dintre proaspetele mamici raman cu aceasta „amintire” dupa sarcina.

Impotriva acestei afectiuni a pielii, atat de neplacute pentru toate femeile, recomandarea mea se indreapta catre laserul Nd:YAG, incorporat in aparatul GentleMax Pro. Este un tratament eficient, minim invaziv, care nu prezinta niciun risc pentru piele, devenind cea mai buna optiune pentru rezultate excelente. Bazat pe principiul fototermolizei selective, procedura consta in fotocoagularea sangelui din vasele capilare superficiale, astfel incat vasele se reduc, iar in timp, dispar.

Sangele coagulat se rezoarbe incet si treptat intr-o anumita perioada de timp. Frecventa repetarii tratamentului se stabileste intre 4 si 6 saptamani, in functie de cat de afectata este zona. Tratamentul este putin dureros, iar dupa o singura sedinta, aspectul zonei afectate de telangiectazii se imbunatateste considerabil.

Date de contact: 

Dr Filis Demirgean
medic dermato-venerolog
Tel.: 
021.236.23.26; 0729.232.889

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Filis Demirgean

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea