Sanatate

#crema hidranta #trusa ingrijire vacanta #ingrijirea pielii iarna #balsam de buze #crema de protectie solara

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Trusa de ingrijire pentru vacanta de iarna

In cazul in care planuiti sa plecati de acasa de sarbatori, asigurati-va ca niciunul dintre membrii familiei nu va avea probleme cu pielea! Pentru asta, vom recapitula impreuna lista de produse esentiale pentru ingrijirea pielii in sezonul rece.

  • Crema intens hidratanta de tip “ulei in apa”, care este o emulsie mai grasa. Aceasta va forma o pelicula la suprafata pielii ce va mentine apa in celule un timp mai indelungat. Recomandarea mea este sa o folositi cel putin o data pe zi pe zonele acoperite de haine si de fiecare  data cand este nevoie pe zonele expuse vantului, frigului (fata, maini). Nu uitati de balsamul hranitor pentru buze, bogat in glicerina si vitamina E.
  • Gel de dus lejer, care sa nu usuce pielea excesiv. Evitati sapunurile si alegeti doar produse usoare de curatare a pielii.
  • Crema de protectie solara! Chiar daca este iarna, radiatiile ultraviolete continua sa aia efecte nocive asupra pielii. Daca planuiti sa schiati, este bine sa aveti in vedere ca zapada reflecta radiatiile UV si astfel se cumuleaza efectele lor! Prin urmare, folositi o crema cu factor de protectie 50 daca aveti tenul deschis si 30 pentru tenul mediu- inchis. Pentru copii, utilizati dermatocosmetice cu ecran mineral.
  • Daca suferiti de afectiuni cronice dermatologice care se agraveaza iarna (psoriazis, dermatita seboreica, dermatita atopica) asigurati-va ca aveti in bagaj tratamentul pentru puseele acute ale bolii, recomandate de medicul dermatolog.  Probabilitatea de a gasi farmacii deschise in zilele de sarbatoare este foarte mica, asa ca este bine sa plecati cu “provizii” de acasa.

Sarbatori fericite si un an nou plin de sanatate, bucurie si liniste sufleteasca!

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea