Sanatate

#remodelare corporala #liposuctie # lipoaspiratie #abdomen suplu #lipoaspiratie cu laser #indepartare grasime #picioare suple

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Vrei picioare mai suple? Apeleaza cu incredere la lipoaspiratie

Foarte multe persoane vin la mine la consultatii pentru a se interesa de interventia de lipoaspiratie pentru membrele inferioare, in special pentru zona coapselor. Cele mai multe paciente isi doresc coapse si gambe mai gratioase si bine conturate si, astfel, apeleaza la liposuctie pentru a corecta micile imperfectiuni sau pentru a-si „remodela” picioarele.

Grosimea coapselor nu este intotdeauna legata de numarul de kilograme, ci tine, de cele mai multe ori, de constitutia fiecaruia, persoanele de sex feminin fiind mai predispuse la a dezvolta depozite adipoase pe solduri si coapse. Din nefericire, exista multe femei care, desi au o talie de viespe si un corp bine proportionat, prezinta membre inferioare mai solide.

In aceste cazuri, liposuctia sau lipoaspiratia, cum i se mai spune, este una dintre cele mai potrivite metode pentru a avea picioare cat mai frumoase, care sa atraga privirile celor din jur. Aceasta interventie chirurgicala poate elimina depozitele de grasime acumulate la nivelul feselor, coapselor, asa-numitelor „aripioare” si poate subtia si gambele.

Interventiile de lipoaspiratie, indiferent de zonele care se doresc a fi corectate (brate, abdomen, talie, solduri, coapse sau genunchi) folosesc acelasi principiu de baza: realizarea unor mici incizii in zonele vizate, introducerea unei solutii pentru solubilizarea depozitelor adipoase, urmata de aspiratia ulterioara a grasimii printr-o canula. Spre deosebire de metoda clasica, lipoaspiratia cu laser prezinta numeroase avantaje, cum ar fi indepartarea depozitelor de grasime intr-un mod mai putin traumatic, un timp mai scurt de recuperare, tegumente mai elastice si mai suple, precum si reducerea echimozelor postoperatorii. In cadrul lipoaspiratiei laser, dupa introducerea solutiei mentionate mai sus, se utilizeaza o canula speciala cu fibra laser, ce lichefiaza (topeste) grasimea, aceasta devenind asemanatoare cu o pasta. Foarte important de precizat este ca ambele proceduri au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, iar in prezent se pot obtine rezultate excelente, timpul de recuperare fiind foarte scurt.

Ce riscuri si ce contraindicatii are?

Referitor la riscurile lipoaspiratiei la nivelul picioarelor, acestea sunt minime, asemanatoare cu riscurile presupuse de orice tip de interventie chirurgicala. Cu toate acestea, persoanele care doresc sa efectueze acest tip de operatie trebuie sa tina cont de o serie de recomandari pre- si postoperatorii, precum si sa respecte un regim de viata echilibrat ulterior. In primul rand, este esential ca oamenii sa nu uite ca lipoaspiratia este o procedura de remodelare corporala, si nu o metoda de slabire. Astfel, efectuata la persoane care nu sunt candidate optime, aceasta interventie poate avea un rezultat defavorabil din punct de vedere estetic si chiar poate creste riscul de complicatii.

In al doilea rand, prin lipoaspiratie nu se poate interveni in anumite zone cu concentratie anatomica mare de elemente importante (vase mari, nervi), ceea ce face ca procedura sa aiba anumite limitari in ceea ce priveste rezultatele dorite. Mai mult, liposuctia nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet zaharat, boli infectioase, boli cronice sau tulburari de coagulare.

Asa cum am spus mai sus, lipoaspiratia presupune o perioada scurta de recuperare. Dupa aproximativ doua-trei zile de la efectuarea interventiei, pacienta poate sa inceapa sa mearga, urmand ca suturile sa fie indepartate in urmatoarele 4-5 zile. Pentru o recuperare cat mai rapida este recomandata reluarea treptata a activitatilor zilnice, cu evitarea efortului fizic sau a statului in picioare timp indelungat. De asemenea, este indicat ca in primele saptamani persoanele care au fost supuse interventiei de lipoaspiratie la nivelul picioarelor sa poarte pantaloni elastici, conform indicatiilor medicului chirurg plastician.

Pentru mai multe informatii despre etapele pre si post-operatorii in lipoaspiratia cu laser, indiferent de zonele in care este utilizata, ma puteti contacta si pe site-ul drnitescu.ro.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web: operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea