Sanatate

#rinoplastie #operatii estetice #operatie tineri

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Operatia estetica la mare cautare in randul tinerilor

Vara este perioada perfecta pentru a ne reinventa si pentru a ne imbunatati look-ul si se pare ca tinerii sunt cei care profita cel mai mult in acest anotimp pentru a-si retusa anumite parti ale corpului. Una dintre cele mai populare interventii de chirurgie estetica din aceasta vara in randul tinerilor este rinoplastia.

 

Din ce in ce mai multi tineri apeleaza in timpul vacantei de vara la procedurile chirurgicale de modificare a nasului, cum ar fi rinoplastia si septoplastia (interventia chirurgicala de modificare a septului nazal). O explicatie o reprezinta si faptul ca in aceasta perioada au suficient timp pentru a se recupera complet dupa realizarea interventiilor chirurgicale.

Forma nasului poate schimba complet modul in care aratam, iar in randul tinerilor le poate afecta radical viata sociala, precum si comportamentul lor ca viitori adulti. Orice absolvent de liceu doreste sa arate cat mai bine si sa faca parte din gasca “pustilor” populari din facultate. Astfel, din ce in ce mai multi tineri merg in cabinetele de chirurgie estetica pentru a se interesa de procedurile chirugicale de modificare a nasului. In ceea ce priveste Romania, deocamdata nu putem vorbi de o explozie de rinoplastii in randul tinerilor, insa se poate observa o tendinta crescatoare si in acest sens. In general, candidatii pentru o interventie de remodelare a nasului sunt persoanele care au implinit 18 ani, deoarece se considera ca la aceasta varsta s-a incheiat procesul de crestere.

Rinoplastia nu le ofera tinerilor doar un aspect mai armonios si mai atragator al fetei, ci si mai multa incredere in propriile forte. In plus, in anumite cazuri, odata cu interventia de rinoplastie, tinerii isi pot rezolva si numeroase probleme de respiratie, cum ar fi interventia de deviatie de sept.

O operatie de rinoplastie dureaza aproximativ doua ore, iar perioada de recuperare poate dura chiar mai multe saptamani, in functie de fiecare caz in parte. Daca tinerii aleg sa-si modifice forma nasului la inceputul verii, vor avea timp suficient pana la inceperea noului an universitar pentru a-si reveni complet dupa interventie.

Un alt argument in favoarea efectuarii rinoplastiei pe timpul verii este ca in aceasta perioada adolescentii nu sunt implicati in activitati sportive scolare. O regula foarte importanta atunci cand apelezi la orice procedura chirurgicala este evitarea practicarii oricarui tip de sport in perioada de recuperare.

Pentru mai multe informatii despre etapele pre si post-operatorii in interventia chirurgicala de rinoplastie, ma puteti contacta si pe site-ul drnitescu.ro.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea