Sanatate

#implant silicon # marire sani #implant mamar #augmentare mamara

Expertul Acasa.ro, dr. Cristian Nitescu: Implanturile cu silicon - frumusete cu traditie!

Au trecut mai bine de 50 de ani de la primul implant mamar realizat si totusi siliconul ramane in continuare cea mai folosita metoda de marire a sanilor. De-a lungul timpului, implanturile cu gel siliconic s-au perfectionat, solicitarile fiind tot mai mari datorita varietatii de forme, marimi, proiectii si texturi. Diversitatea le ofera persoanelor care isi doresc un bust mai generos sansa de a gasi solutia ideala, personalizata in functie de propriile necesitati si dorinte.

De unde stii ce marime te avantajeaza?

Alegerea implantului este un pas important in obtinerea rezultatelor mult dorite. Succesul interventiei depinde de experienta si indemanarea chirurgului estetician. Acesta, in urma consultului preoperator, recomanda cea mai potrivita dimensiune, forma (rotund sau anatomic) si textura a siliconului, pentru a reda cat mai exact imaginea si senzatia unui san natural.

O alegere buna imbina atat dorintele pacientei, cat si recomandarile esteticianului in functie de conformatia persoanei respective (inaltime, greutate, circumferinta toracelui). De asemenea, este extrem de importanta calitatea si tesuturile sanilor dinainte de operatie. Alte aspecte care pot determina alegerea unui anumit tip de silicon sunt: distanta dintre sani, pozitia mamelonului si elasticitatea pielii.

Dupa alegerea implantului de silicon....

Decizia de a apela la o interventie de marire a sanilor nu trebuie sa se axeze pe mofturi si capricii. O astfel de schimbare este binevenita atunci cand asteptarile sunt realiste si motivatiile sunt sustinute de o maturitate emotionala, care poate face diferenta intre perfectiune si procesul de imbunatatire a aspectului fizic.

Dupa alegerea implantului, trebuie stabilita tehnica chirurgicala de introducere a siliconului si pozitionarea acestuia. In prezent, exista trei locatii diferite unde se poate realiza incizia: in santul submamar, periareolar sau la nivelul axilei.

Abordarea medicala tine de preferintele pacientei si de indicatiile chirurgului. Proteza poate fi introdusa in spatele sau peste muschiul pectoral. Recomandat este sa urmati sfaturile medicului, indiferent de parerea cu care ati pornit la drum. Acesta, in decizia sa, va lua in considerare cazul dumneavoastra particular si va analiza aspectele care il vor conduce catre cea mai buna varianta.

Inainte de a trece la interventia propriu-zisa, este necesar un set complet de analize si o ecografie mamara pentru a depista eventuale afectiuni ce pot impiedica realizarea operatiei.

Durata operatiei este de aproximativ una-doua ore si se realizeaza sub anestezie generala. Implanturile mamare sunt introduse printr-o incizie de 4-5 cm, unde ulterior va ramane o cicatrice minima. Aceasta se poate atenua prin aplicarea unor creme speciale, la recomandarea chirurgului estetician.

Recuperarea poate dura aproximativ doua saptamani, pana la indepartarea firelor, timp in care se recomanda purtarea unei bustiere speciale si evitarea fumatului in perioada de convalescenta, organismul se recupereaza treptat, fiind recomandate repausul si evitarea oricaror activitati ce presupun efort fizic. Treptat pot fi reluate activitatile cotidiene. De asemenea, este indicata purtarea sutienelor fara sarma un an postoperator, precum si evitarea expunerii la soare minim 6 luni.

Marirea sanilor cu implant siliconic sau augmentarea mamara, cum mai este cunoscuta interventia, este adresata femeilor care vor sa isi modifice dimensiunea si forma sanilor, precum si sa isi corecteze eventuale asimetrii mamare. Totodata, implantul mamar poate fi recomandat si in cazuri de reconstructie mamara dupa mastectomie, la indicatia medicului.

Dr. Cristian Nitescu

medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti

sau

Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti

Email: office@operatie-estetica.ro

Telefon: 0722.789.792

Web:operatie-estetica.ro, www.DrNitescu.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu