Sanatate

#botox #toxina botulinica # tratament botox #riduri botox #talpa-gastei botox #botox transpiratie

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: 3 lucruri despre botox pe care oricine trebuie sa le stie

Tratamentul cu botox sau toxina botulinica este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice de ameliorare sau reducere a ridurilor. Substanta injectabila este cunoscuta si pentru capacitatea sa de a preveni aparitia ridurilor, avand in vedere ca principiul care sta la baza actiunii acesteia este: blocarea contractiei unor muschi ai mimicii, care prin actiunea lor, repetata in miscarile faciale zilnice, duce la aparitia ridurilor de expresie faciala. Pe langa  acest aspect, toxina botulinica injectata la nivelul axilelor, poate reduce hipersudoratia, adica amelioreaza transpiratia in exces.

 

Orice pacient trebuie sa fie foarte bine informat cu privire la tratamentul cu botox, inainte de a apela la aceasta optiune terapeutica. De altfel, aceasta regula se aplica in cazul tuturor procedurilor de chirurgie estetica. In ceea ce priveste botoxul, este foarte important ca viitoarele paciente sa vorbeasca deschis cu medicul estetician ales, pentru a intelege exact ce presupune procedura si cum actioneaza aceasta substanta. Doar in acest fel vor putea lua o decizie informata cu privire la tratament.

Sunt foarte multe aspecte care trebuie luate in calcul inainte de a alege tratamentul cu botox, insa consider ca trei dintre acestea trebuie neaparat sa fie stiute si intelese de potentialii pacienti.

 

1. Riscuri minore

Tratamentul cu botox este o procedura minim-invaziva, prin care sunt indepartate ridurile, intinerind pielea. Ca orice procedura, presupune anumite riscuri. Daca injectiile cu botox nu sunt administrate corect sau daca pacientul nu respecta indicatiile postprocedura, exista riscul ca efectul substantei sa se extinda in alte zone adiacente.

 

2. Efectul este temporar

Botoxul este utilizat in special pentru a combate ridurile din zona fruntii, cele din zona dintre sprancene si de la colturile ochilor – “laba-gastei”. Odata injectata, substanta produce o blocare partiala si temporara a contractiei muschilor din zonele respective, astfel contribuind la disparitia ridurilor. Rezultatul consta intr-o piele mai intinsa, atenuarea ridurilor sau chiar disparitia acestora. Efectul dureaza 4-6 luni, in functie de metabolismul fiecarei persoane.

 

3. Botoxul nu are doar beneficii cosmetice

Exista cazuri in care botoxul este recomandat si ca forma de tratament al unor afectiuni medicale, cum sunt de exemplu migrenele cronice, transpiratia in exces sau alte afectiuni care afecteaza muschii.

Pentru mai multe informatii despre tratamentul cu botox sau alte metode de stergere a ridurilor, ma puteti contacta si pe site-ul drnitescu.ro.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web: operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea