Sanatate

#expert acasa.ro #nefrologie #Maria Carmen Constantin

Expertul Acasa.ro, dr Carmen Maria Constantin, medic primar nefrolog

Expertul Acasa.ro, dr Carmen Maria Constantin, medic primar nefrolog

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, am ales specialitatea Nefrologie deoarece am considerat ca bolile renale au impact general asupra organismului si sunt inca putin cunoscute in populatia generala. In ultimii ani a crescut mult incidenta bolilor renale cronice,
afectiunile cronice ale rinichilor fiind periculoase, deoarece exista riscul sa nu se manifeste pana in momentul in care rinichiul este afectat iremediabil.
 

Activitatea mea din ultimii 10 ani a presupus urmarirea, tratarea, diagnosticarea si investigarea pacientilor cu afectiuni renale si a pacientilor diabetici, atat in regim spitalicesc, cat si in regim ambulatoriu.

Si pentru ca intotdeauna mi-a placut abordarea interdisciplinara a pacientului, am urmat cateva supraspecializari - Competenta in ultrasonografie generala si ecografie vasculara. In felul acesta am ajuns sa lucrez in echipa dlui academician prof. Ioan Pop de Popa, fondatorul chirurgiei cardiovasculare din Romania, si a Fundatiei pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare. Am regasit aici una dintre valorile fundamentale ale medicinei: grija fata de pacient, insotita de personalizarea conduitei terapeutice, prin munca in echipa.

Stagiile de pregatire in nefrologie le-am efectuat la Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila” din Bucuresti si in Franta - Spitalul Universitar din Nantes si Spitalul Universitar din Nancy.

In prezent sunt Membru al Societatii Romane de Nefrologie si al European Renal Association - European Dialysis and Transplant Association  (ERA-EDTA).



Dr Carmen Maria Constantin
Medic primar nefrolog
Competenta in ultrasonografie generala si ecografie vasculara
Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare
Centrul medical ”Dr. Pop de Popa” – Bucuresti
Tel: 021.311.00.02

Articole scrise de Carmen Maria Constantin

  •  
  •  
Maria Carmen Constantin