Sanatate

# indepartarea gutierelor #indreptare dinti #tratament stomatologic

Expertul Acasa.ro, dr Andrei Iacob: Metoda revolutionara pentru indreptat dintii. Adio, aparate dentare inestetice!

Din ce in ce mai multe persoane devin constiente de problema dintilor strambi. In incercarea de a le rezolva se lovesc de piedica esteticii si a duratei lungi a tratamentului. In locul aparatului dentar clasic, acum poti insa folosi Invisalign, un sistem de-a dreptul revolutionar, care te va ajuta sa ai dantura mult visata.

 

Invisalign trateaza eficient o multime de probleme ale dintilor, precum aglomerarea acestora, spatierile, crossbite-ul, overbite-ul si underbite-ul. Dar poate cel mai avantajos lucru vine din modul de folosire al acestuia. Designul permite indepartarea gutierelor in timpul meselor, iar igiena dentara se poate realiza rapid si usor deoarece poti folosi fara problem periuta de dinti si ata dentara. Acest lucru nu este posibil cu aparatele dentare obisnuite la care igienizarea de dupa mese poate dura 15-20 minute.

Un alt lucru important este ca faptul ca gutierele sunt confectionate dintr-un material plastic neted, care nu va leza in niciun fel obrajii sau gingiile.

De asemenea, acesta este un sistem potrivit si pentru adolescenti, fiind o varianta mai rapida si estetica pentru aparatul clasic. Cu mentiunea ca aparatul devine vizibil in cazul in care pacientul, indiferent de varsta, are probleme ce necesita si alte interventii.

Un tratament cu Invisalign dureaza putin mai mult de un an, in medie 13 luni si jumatate. In acest timp, fiecare aligner trebuie purtat 20 de ore pe zi, timp de doua saptamani. Durata tratamentului poate fi influentata de gravitatea problemelor ce trebuie tratate. Invisalign poate avea intre 6 si 48 de gutiere, in functie de complexitatea problemelor pacientului. Fiecare aligner muta dintii pe distante de pana la 0,33 mm. Dupa finalizarea tratamentului, ca si in cazul aparatelor ortodontice clasice, este nevoie de o perioada de contentie, timp in care se vor purta retaineri.

Pretul pentru un astfel de tratament porneste de la 1.500 de euro. Insa mare atentie, nu oricine poate aplica Invisalign. Este nevoie sa apelati la medici ortodonti specializati in acest tip de tratament.

Sursa foto: news.chatoff.by

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Andrei Iacob

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea