Sanatate

#reteta dieta raw vegana #mituri dieta raw #dieta raw #dieta raw vegana

Expertul Acasa.ro, Andreea Mihalcea: 3 mituri despre dieta raw

Stiai ca peste  40.000 de oameni au adoptat deja o dieta preponderent raw vegana? Probabil numarul creste in fiecare zi, pentru ca si informatiile despre acest subiect sunt din ce in ce mai multe. Partea buna este ca multe dintre ele sunt adevarate. Partea proasta este ca exista si alte abordari care ar tine la distanta chiar si pe cei care sunt convinsi de beneficiile acestui stil de viata.


Gasesti mai jos trei mituri despre dieta raw.

#1: Intreaga dieta este formata din fructe si legume

Desi varietatea fructelor si legumelor e destul de mare, trebuie sa punem pe lista semintelele, nucile, laptele de nuci, semintele incoltite, algele marine, sucurile si chiar unele alimente procesate cum ar fi sosul de soia, miso, untul de arahide crude si uleiurile presate la rece. Acum, posibilitatile sunt cu adevarat nelimitate.

#2: Trebuie sa mananci alimentele din dieta raw 100% din timp ca sa poti obtine toate beneficiile

Adevarul este ca nu trebuie sa-ti pui eticheta de raw vegan sau sa te hotarasti la un procent. Orice aliment crud pe care il mananci in plus in fiecare zi este benefic pentru corpul tau. Cu cat mai mult cu atat mai bine.

#3: Tot ce vei manca intr-o dieta raw va fi rece

Cateodata, cand este frig afara, spre exemplu, iti vei dori sa mananci ceva cald si poti sa faci asta! Mancarea poate fi incalzita pana la 47-48 grade Celsius fara ca valoarea sa nutritionala fie afectata negativ. Te pot ajuta in acest caz un deshidrator sau un aparat de gatit la care poti seta temperatura.

O reteta raw vegana gata in 10 minute

Paste de dovlecel cu avocado, seminte de canepa si sos tahini

Ingrediente: doi dovlecei, un avocado, o mana plina de masline, o legatura de patrunjel, doua lingurite seminte de canepa, pasta de tahini (se gasesc in orice magazin naturist sau supermarket)

Mod de preparare: Dovleceii curatati se feliaza subtire cu ajutorul unui cutit econom (acela cu care se curata cartofii). Dupa ce obtii pastele de dovlecel, adaugi in castron avocado taiat cubulete, patrunjelul, maslinele si semintele de canepa plus pasta de tahini. Se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust.

Date de contact:
Andreea Mihalcea

Fondator totul despre raw®
Email: andreea@totuldespreraw.ro
Website: www.totuldespreraw.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Mihalcea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea