Sanatate

#astenie #alergii #gemoterapie #afectiuni de primavara #afectiuni articulare #extracte din muguri

Expert Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina: Gemoterapie pentru afectiunile specifice primaverii

Gemoterapia, parte a terapiilor naturale, consta in adminstrarea de extracte gemoterapice (macerate hidro-glicero-alcoolice) obtinute din partile tinere ale plantelor (muguri, mladite, boboci, seminte, seva), cu efecte blande, dar sigure si eficace, care detoxifica, dreneaza, restabilesc echilibrul celular.
 

Alergiile de primavara (in special alergiile respiratorii) reprezinta un grup de afectiuni cu o incidenta crescanda in acest anotimp si cu o simptomatologie suparatoare (stranut repetat, nas care curge sau nas infundat, lacrimare excesiva, mancarime la nivel faringian, ocular, stare de iritabilitate, dureri cap), care de multe ori au un impact negativ asupra vietii profesionale si sociale.

Se foloseste o combinatie de extract din muguri de coacaz negru, extract din mladite de maces, extract din muguri de carpen, extract muguri mesteacan pufos.

Un alt grup de afectiuni acutizate de obicei in acest anotimp este reprezentat de gastrite hiperacide si ulcere duodenale, caracterizate prin dureri epigastrice, reflux, meteorism abdominal. In accest caz putem utiliza extract din muguri de smochin, muguri de arin negru, extract din muguri de tei argintiu.

Multe persoane, in special de sex feminin, acuza dureri cap (cefalee) cu diferite localizari, uneori insotite de senzatie greata, ameteli. Rezultate bune pentru combaterea lor se obtin prin asocirea extractului din mladite de maces, extract din mladite de rozmarin si extract muguri de mar paduret.
 

Din cauza variatiilor marcante de temperatura si presiune atmosferica, se observa o exacerbare a durerilor articulare, insotite de diferite grade de limitare a mobilitatii articulare. Se utilizeaza extract din muguri de coacaz negru, extract din scoarta de salcie, extract din muguri sau mladite de vita-de-vie, extract din seva de mesteacan, extract din muguri de jneapan.

Depasirea asteniei fizice si psihice specifice primaverii implica o combinatie de extract din muguri de stejar, extract din mladite de rozmarin, extract din mladite de Sequoia, extract din muguri de mar paduret. La persoanele varstnice se poate asocia gemoterapicul din muguri de Ginkgo.

Terapiile cu extracte gemoterapice trebuie recomandate si supravegheate de catre un medic cu competenta in gemoterapie. Combinatiile, ca si dozele sunt individualizate in functie de varsta, afectiune. Curele dureaza intre 1-3 luni, pana la 6 luni in cazurile cronice.

Dr Ruxandra Constantina
medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Tel.: 0733.29.93.55
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea