Sanatate

#botox #stomatolog #Expertul Acasa.ro dr Lucy Visinescu

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Ce beneficii are botoxul in cosmetica dentara

Utilizarea Botox-ului in cosmetica dentara devine o practica raspandita in randul stomatologilor. Potrivit Societatii Americane de Chirurgie Plastica Estetica, injectiile cu Botox se afla in topul procedurilor nonchirurgicale. In SUA, medicii stomatologi au inceput sa ofere tot mai multe tratamente cu Botox pentru pacientii lor, fie in migrenele din tulburarile articulatiei temporo-mandibulare, fie in durerile faciale date de contracturile musculare sau alte probleme de reconstructie, cat si in scop cosmetic, pentru imbunatatirea aspectului facial.

Specialistii in estetica dentara ofera pacientilor, pe langa tratamentele dentare ce imbunatatesc zambetul si dau un aspect mai tanar, si injectari cu Botox, care sterg cativa ani de pe fata si cresc gradul de multumire a acestora.

Adeptii acestui curent sunt de parere ca stomatologii sunt indreptatiti sa practice aceste proceduri, ei cunoscand foarte bine anatomia topografica a capului si gatului si efectuand numeroase injectii cu substante anestezice in aceasta zona.

Aceasta practica nu contravine normelor in vigoare, procedura putand fi efectuata de un medic licentiat cu un atestat in aceasta practica. Astfel a devenit obisnuit ca pacientii sa mearga la stomatolog pentru reabilitari dento-faciale, primind uneori drept bonus injectarea de Botox la efectuarea unor tratamente dentare scumpe.

Exista si voci contra, care spun ca stomatologia se ocupa doar de tratamentul dintilor, uitand ca in atributiile dentistilor intra si tratamentele tesuturilor moi precum buze, limba, obraji. Asa cum sunt si stomatologi care spun ca ei sunt doctori si nu cosmeticiene.

Cu toate avantajele sale in completarea stomatologiei cosmetice, trebuie evitata utilizarea excesiva, pentru a nu dauna sanatatii.

Botox-ul ar trebui sa fie injectat cu moderatie, altfel muschii vor fi paralizati si este posibil sa apara complicatii grave.

Si totusi practica incepe sa prinda si la noi, pacientii doritori de tratamente estetice solicitand, pe langa albirea si fatetarea dintilor, si augmentarea buzelor cu filer si injectarea de Botox pentru disparitia ridurilor. Rezultatele sunt spectaculoase, tratamentele redand aspectul tanar si fericit al fetei, de aceea sunt cerute in ciuda preturilor ridicate.

Utilizarea Botox-ul ca o completare la cosmetica dentara este cu siguranta ceva ce merita luat in considerare mai ales daca doriti sa va imbunatatiti aspectul dento-facial si capitalul de imagine.

Date de contact:

Tel. 0744 68 76 65
E-mail: lucy.visinescu@gmail.com
Sector 1, Bucuresti
 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea