INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sanatate

#masa musculara #antrenamente #expert acasa.ro #Serban Blebea #reguli fitness

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: 10 reguli ale fitness-ului pe care nu le stiai

Fitness-ul reprezinta o activitate fizica ce imbunatateste atat starea de sanatatii, dar si aspectul si randamentul celui care il practica. Afla de ce reguli trebuie sa tii cont astfel incat sa profiti la maximum de beneficiile fitness-ului.

 

1 Abdomenul este definit de ceea ce mananci

Abdomenul impreuna cu alti muschi, cum ar fi gamba si antebratul, au un procent mai mare de fibre musculare de rezistenta decat de forta, ceea ce inseamna ca au un coeficient mult mai mic de hipertrofie (crestere). In cel mai bun caz reusesti sa cresti rezistenta la efort a acestor muschi. In schimb, concentreaza-ti eforturile asupra miscarilor de baza ca genuflexiunile, indreptarile si tractiunile, in acest mod, abdominalul tau va primi o portie dubla de stimulare.

In al doilea rand, grasimea ce acopera patratelele mult ravnite nu poate fi lucrata, ea este un tesut de depozitare si poate fi eliminata doar printr-un regim alimentar corespunzator.

2 Masa musculara nu creste peste noapte!

Nu te astepta sa dezvolti un pectoral demn de statuile grecesti in doua-trei antrenamente. Incearca sa te gandesti la oamenii preistorici: ei nu isi antrenau bicepsul sau tricepsul, in schimb vanau, ridicau, impingeau si alergau. Practic, isi supuneau zilnic corpul la diferite incercari. Cresterea musculara nu este altceva decat un proces de adaptare, de acomodare cu stimulii din viata de zi cu zi... Daca iti petreci ziua stand pe canapea, nu te astepta sa arati ca un sportiv de performanta.

3 3 nu este numarul magic!

Incearca sa iti largesti orizontul dincolo de 3 serii a cate 10 repetari. Vei descoperii ca sunt anumite exercitii care se preteaza la un volum mai ridicat. Combina forta cu volumul, lucreaza cu 5 repetari pe serie, apoi cu 20 de repetari la urmatorul exercitiu. Nu exista un numar magic!

4 Nu te infometa!

Infometarea nu a dat niciodata rezultate. Gandeste-te la corpul tau ca la un mecanism complex, care, printre altele, consuma energie pentru a digera alimentele pe care tu le mananci. Permite-ti o masa la fiecare trei-patru ore pentru a te putea transforma intr-un furnal de ars calorii, lasa-ti corpul sa munceasca fara ca tu sa depui vreun efort fizic. Consumand o singura masa pe zi, sau nici una, intri treptat intr-o stare de "shut down", in care corpul tau incearca sa isi mentina pentru cat mai mult timp rezervele de grasime si elimina din principalii consumatori - masa musculara si functiile vitale ale corpului (aici apar migrenele).

5 Lasa-ti telefonul in vestiar!

Telefonul, la fel ca si colegul de la munca sau fata sexy care alearga pe banda reprezinta doar obstacole in timpul antrenamentului tau.

6 Dimineata pe racoare...

Nu exista o regula general valabila, dar, din propria experienta, iti pot recomanda sa faci antrenamentele in prima parte a zilei. Vei observa ca esti mult mai energic, iar aceasta stare va fi amplificata de exercitiile fizice. In plus, daca te antrenezi seara, vei avea nevoie de cel putin patru ore in care muschii lucrati sa se detensioneze inainte de a putea adormi.

7 Forma mai presus de greutate

Imagineaza-ti un pahar gol. Acesta este forma de executie a anumitor exercitii, iar apa pe care o torni in el reprezinta greutatea folosita. Daca umpli prea mult paharul, atunci lichidul va da pe afara, la fel cum incarcarea halterei in mod excesiv, nu iti va permite sa pastrezi o forma de executie perfecta.

8 Frecventa antrenamentelor

 Antrenamentul este doar un stimul, cu cat stimulii sunt mai frecventi cu atat corpul tinde sa se adapteze mai repede la ei. Nu exagera cu  doua antrenamente pe zi, deoarece vei intampina un fenomen denumit sugestiv supraantrenament.

9 Nu fugi de cardio!

Chiar daca iti concentrezi eforturile asupra dezvoltarii masei musculare, nu trebuie sa neglijezi latura aerobica. Gandeste-te ca vei putea efectua un numar mai mare de repetari cu aceeasi greutate oxigenandu-ti muschii mai eficient.

10 Unde-s multi puterea creste!

Daca ai posibilitatea, incearca sa iti gasesti un partener de antrenament cu aceleasi obiective, conditie fizica, varsta ca si tine. Studiile au demonstrat ca suportul si motivarea unei competitii sunt de mare ajutor in atingerea scopurilor in sala de fitness.

 

Date de contact:

serbanantrenor@yahoo.com

0757103898

www.fitnessantrenor.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Seban Blebea 2