Ingrediente:
- 8 felii de bacon
- 1 catel de usturoi, bine pisat
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 lingurita mustar de Dijon
- sare kosher
- 50 ml otet de vin rosu
- 70ml ulei de masline extra-virgin
- 5-6 andive, tocate
- 4 oua fierte tari, taiate in sferturi
- 6 felii de branza elvetiana, taiata bastonase
- 20g chives, tocata marunt
- piper negru, proaspat macinat
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga sapte dintre feliile de bacon pe aceasta. Coace-le pana devin crocante. Cand sunt gata, taie-le bucati potrivite si lasa-le apoi sa se raceasca.
Intre timp, intr-o tiaie incapatoare, adauga felia de bacon ramasa si gateste-o la foc mediu pana devine crocanta. Scoate apoi felia de bacon pe o farfurie si adauga in tigaie, peste grasimea lasata de bacon, usturoiul si ceapa si caleste-le impreuna pana se inmoaie. Sfarama baconul si adauga-l in tigaie peste ceapa, in timp de o calesti. Cand zeama lasata de ceapa se evapora, stinge focul si adauga peste aceasta mustarul. Amesteca bine apoi asezoneaza cu sare si piper. Adauga apoi otetul si uleiul peste acestea si lasa totul in tigaie.
Pe un platou incapator adauga andivele, ouale, baconul si branza. Presara peste acestea dressingul cald. La final garniseste totul cu chives sau ceapa verde.
Sursa foto: delish.com