Salata mexicana este un amestec delicios de arome dulci, acrisoare si picante. Poate fi servita ca aperitiv sau alaturi de carne fripta. Poti pregati salata mexicana cu diverse legume, insa niciodata fara ardei iute si fasole boabe, deoarece acestea sunt ingredientele-vedeta ale retetei.
Ingrediente pentru salata mexicana cu legume si ardei iute
- 1 conserva fasole rosie
- 1 ceapa rosie medie
- 1 conserva porumb
- 1 ardei gras verde
- 2 rosii
- 3-4 frunze salata verde
- 1 ardei iute
- 2 catei de usturoi
- oregano
- coriandru
- sare
- piper
- ulei de masline
-
otet balsamic.
Cum se prepara salata mexicana cu legume si ardei iute
Spala sub un jet de apa rece, separat, fasolea rosie si porumbul. Lasa-le la scurs. Spala ceapa, ardeiul verde, rosiile, ardeiul iute si frunzele de salata verde. Taie legumele in bucati mici. Curata doi catei de usturoi si zdrobeste-i.
Adauga toate legumele taiate, precum si fasolea rosie si porumbul, intr-un bol pentru salata. Presara cate un varf de lingurita de oregano, coriandru, sare si piper. Adauga cateva linguri de ulei de masline si otet balsamic.
Cum se serveste salata mexicana cu legume si ardei iute
Salata mexicana cu legume si ardei iute se serveste imediat dupa ce a fost preparata sau dupa ce ai lasat-o la racorit cateva ore in frigider.
Sursa foto: thesweetslife.com