Ingrediente pentru salata de vara cu trei tipuri de pepene
- 4 cani pepene rosu taiat cubulete si curatat de seminte
- 2 cani pepene galben din specia honeydew, taiat cubulete
- 2 cani pepene galben din specia cantaloupe, taiat cubulete
- 80g prosciuto
- 3 linguri menta proaspata, tocata marunt
- sare
- piper cayenne
Pentru dressing
- 1/3 cana zahar
- ¼ cana suc de lime
- 2 ardei jalapenos, curatati de seminte si tocati marunt
- 2 linguri apa
Cum se preprara salata de vara cu trei tipuri de pepene
Intr-o oala pentru prepararea sosurilor adauga zaharul, sucul de lime, ardeii jalapenos si 2 linguri de apa. Adu totul la punctul de fierbere si lasa-l apoi sa fiarba timp de trei minute la foc mediu, amestecand usor. Strecoara apoi sosul si lasa-l sa se raceasca pana aunge la temperatura camerei.
Intr-un bol incapator adauga cuburile de pepene. Taie feliile de prosciuta in bucati si adauga-le peste pepene alaturi de menta. Adauga apoi sosul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper cayenne.
Sursa foto: tailgateguru.net