Salate

#otet balsamic #branza #ulei de masline #gorgonzola #rucola #salata #miere #pere

Salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola

Salatele de toamna sunt in general dulci, bazate pe sosuri din siropuri din artar si miere. Aceste tipuri de dressing se potrivesc cu fructele dulci ale toamnei, amestecate cu branzeturi de calitate si foi de salata. Incearca o salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola.
 

Ingrediente pentru salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola
 

  • 2 linguri sirop de artar
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 lingurite ulei de masline si putin in plus
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 1 cana nuci
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar din artar sau alt indulcitor
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 varf de cutit piper cayenne
  • 10 cani rucola
  • 2 pere, feliate
  • 85 gr gorgonzola.
     

Cum se prepara salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola
 

Pune intr-un castron siropul de artar, mustarul, uleiul si otetul. Amesteca bine pentru a obtine dressingul pentru salata.

Unge o hartie de copt cu ulei. Amesteca nucile, uleiul, mierea, zaharul, sarea si piperul. Intinde in hartia de copt si coace 15 minute la 180 grade , amestecand din cand in cand.

Adauga rucola, perele, branza si nucile in castronul initial si amesteca. Adauga compozitia din tava si amesteca iar.
 

Cum se serveste salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola
 

Se serveste imediat, ca atare.



Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului