Salate

# retete de vara #retete de salata # salata de sparanghel #sparanghel #salata

Salata de sparanghel, o delicatesa pe care o vei adora

Salata de sparanghel este o delicatesa pe care, cu siguranta o vei adora. Se prepara  in doar cateva minute, fiind ideala pentru o cina usoara, in doi. De asemenea, poate fi servita ca garnitura alaturi de preparate la gratar.

Ingrediente pentru salata de sparanghel

  • 500 g sparanghel
  • o punga amestec de salata
  • sucul proaspat stors de la o lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 fire ceapa verde, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, pisat foarte bine
  • 50 g parmezan ras
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara salata de sparanghel  

Spala bine sparanghelul taie-i partea lemnoasa si usuca-l usor cu ajutorul unui prosop de bucatarie de unica folosinta. Adauga peste acesta putin ulei se masline si asezoneaza-l cu sare si piper. Amesteca bine pentru ca acestea sa se distribuie uniform.

Frige sparanghelul pe gratarul incins timp de 6-7 minute, avand grija sa il intorci de pe o parte pe alta. Cand este gata, pune-l pe un platou si lasa-l sa se racoreasca putin.

Intr-un bol adauga amestecul de salata. Daca doresti il poti prepara acasa, pentru a nu-l cumpara la punga.

Prepara dressingul amestecand sucul si coaja de lamaie, ceapa verde si usturoiul. Amesteca foarte bine apoi asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adauga apoi ulei de masline, dupa preferinte.

Adauga jumatate din dressing peste salata si amesteca bine. Asaza salata pe un platou, apoi, peste aceasta, asaza firele de broccoli. La urma toarna restul dressingului si presara parmezanul ras.

Cum se serveste salata de sparanghel

Serveste salata de sparanghel ca atare sau alaturi de preparate la gratar.

Sursa foto: kitchenculinaire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare