Ingrediente pentru doua persoane:
- O punga de salata asortata (care contine cat mai multe tipuri de salate)
- O mana fasole verde fiarta sau trasa usor in tigaie (daca ai fasole proaspata)
- Sfecla cruda, fiarta sau coapta, taiata feliute subtiri sau cuburi, dupa preferinta
- 100g somon fript sau la cuptor (poti folosi si somon afumat)
- Zeama de lamaie
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
- 2 linguri nuci pecan (sau nuci normale), tocate marunt
- Parmezan sau branza de capra ori orice alt tip de brnaza doresti (optional)
Cum se prepara
Intr-un bol incapator adauga salata, fasolea si sfecla. Adauga peste acestea putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si amesteca bine. Totul se adauga dupa gust.
Imparte salata in doua. In fiecare castron/farfurie adauga jumatate din cantitatea de peste fie bucata intreaga fie taiat cubulete. Presara cate o lingura de nuci si la final, daca doresti, poti adauga parmezan sau alt tip de branza pe care o ai prin casa si crezzi ca se potriveste cu somonul.
O poti servi ca atare sau alaturi de crutoane ori paine prajita.
Sursa foto: bhg.com