Salate

#salata sfecla #crema de branza #salata #salata toamna

Salata de sezon cu sfecla si crema de branza

Salata cu sfecla si crema de branza este ideala in zilele de toamna. Este hranitoare si plina de vitamine, dandu-ti energia de care ai nevoie zilnic. Iata cat se simplu se prepara cea mai savuroasa reteta de toamna.

Ingrediente pentru salata cu sfecla si crema de branza

  • 5-6 sfecle rosii, de marime medie
  • 150g fenicul
  • 100g crema branza
  • 70g nuci prajite si tocate
  • 2 linguri capere
  • 3 ceapa verde, tocata marunt
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura otet de vin
  • ΒΌ lingurita mustar Dijon
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper

Cum se prepara salata cu sfecla si crema de branza

Spala sfecla si adaug-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-o pana cand furculita intra cu usurinta in aceasta, apoi las-o sa se raceasca complet si curat-o de coaja. Tai-o apoi cubulete sau feliute si asezoneaza-o cu sare si pieper dupa gust.

Intr-un bol, adauga crema de branza, coaja de lamaie, o lingura zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un alt bol amesteca mustarul cu restul de zeama de lamaie, uleiul de masline si apoi asezoneaza cu sare si piper.

Peste sfecla adauga feniculul tocat marunt, caperele taiate pe jumatate (sau le poti lasa intregi daca doresti), ceapa verde si dressingul cu mustar. Amesteca totul foarte bine.

Inainte de a servi salata, adauga crema de branza si amesteca bine, apoi presara nuca deasupra.

Cum se serveste salata cu sfecla si crema de branza

Serveste salata cu sfecla si crema de branza alaturi de focaccia proaspat scoasa din cuptor sau de crutoane de paine.

Sursa foto: recipeshubs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare