Salate

#salata toamna # retete toamna #salata #salata de pui #smochine

Salata de pui cu smochine si aroma de toamna

Salata de pui cu smochine este perfecta pentru un sfarsit de saptamana petrecut in sanul familiei. Este delicioasa, aromata si usor de preparat.

Ingrediente pentru salata de pui cu smochine

  • 10 smochine
  • 300 g mozzarella
  • 500 g piept de pui
  • 2 maini rucola
  • 4 felii prosciutto
  • 4 felii lamaie
  • 1 bucata de 2cm ghimbir
  • 2 bucati anason stelat
  • cateva boabe piper
  • 4-5 pastai cardamon
  • 120 ml otet balsamic
  • 1 baton de scortisoara
  • 350 ml vin rosu
  • 220 g zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara salata de pui cu smochine

Intr-o oala adauga vinul, otetul balsamic, zaharul, scortisoara, cardamonul, anasonul, ghimbirul curatat de coaja si piperul si feliile de lamaie si adu totul la punctul de fierbere. Dupa ce da in clocot adauga smochinele taiate in jumatati si lasa-le sa fiarba la foc mic pana se inmoaie usor. Scoate-le apoi pe o farfurie si lasa sosul sa fiarba in continuare pana se reduce la jumatate. Strecoara-l apoi pentru a indeparta condimentele.

Intre timp condimenteaza puiul cu sare si piper si prajeste-l in uleiul de masline, pe ambele parti pana incepe sa se rumeneasca, apoi adauga-l la cuptor pana se patrunde foarte bine.

Pe un platou adauga pieptul de pui taiat felii, smochinele, rucola, mozzarela sfaramata si prosciutto rupt in bucatele. Asezoneaza salata cu sare si piper si adauga peste putin sos. Servete restul sosului alaturi.

Cum se serveste salata de pui cu smochine

Serveste salata alaturi de crutoane de paine si un pahar de vin rosu.

Sursa foto: kidspackedlunches.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete