Ingrediente pentru salata de iarna
- 3 catei de usturoi
- ¾ lingurita cumin
- 1 lingurita cimbru
- ¼ lingurita fulgi de chili
- sare
- piper
- 1 lingura otet de vin rosu
- 4 linguri ulei de masline
- 450g morcovi
- 1 portocala
- 1 lamaie
- 1 avocado
- ½ cana grau incoltit
- 3 linguri seminte de dovleac
Cum se prepara salata de iarna
Preincalzeste cuptorul la 200oC.
Adauga in blender usturoiul, cuminul, cimbrul, fulgii de chili si otetul de vin. Mixeaza bine pana obtii o pasta fina apoi adauga 2 linguri de ulei si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.
Spala bine morcovii si curata-i de coaja si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga jumatate din marinata peste morovi, avand grija sa ii invelesti complet in aceasta. Taie lamaia si portocala in jumatati si asaza-le peste morcovi cu partea taiata in jos. Coace morcovii pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
Scoate tava din cuptor si asaza morcovii pe un platou. Cand fructele s-au racit stoarce sucul si adauga-l in blender. Mixeaza foarte bine, adaugand treptat uleiul ramas. Asezoneaza cu sare si piper.
Taie morcovii la dimensiunea dorita. Feliaza fructul de avocado peste acestia si adauga apoi spanacul si graul incoltit. Toarna peste acestea sosurile si apoi adauga semintele de dovleac.
Cum se serveste salata de iarna
Serveste salata de iarna alaturi de crutoane de paine. Optional poti adauga alaturi o lingura de iaurt sau de smantana.
Sursa foto: honestcooking.com