Salate

#retete salate #salata fasole somon #dressing rucola ansoa

Salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola

Somonul si fasolea capata un gust autentic si savuros atunci cand sunt luate prin invaluire de aroma intensa a fileurilor de ansoa si de gustul racoritor si inconfundabil al rucolei. Descopera un preparat exotic si sanatos intr-o salata unica de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola!

Ingrediente pentru salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola
 

  • 1 1/2 ceasca de baby rucola
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 2 conserve de fileuri de ansoa, tocate marunt
  • 1/3 ceasca de patrunjel proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1/4 ceasca ulei de masline extravirgin
  • 4 cesti de fasole boabe fierte si uscate (la temperatura camerei)
  • 1 lingura de ceapa salota tocata marunt
  • 250 g somon din conserva;
  • 3/4 ceasca de feliute subtiri de ridichi
  • 1 tulpina de telina mica si subtire, feliata
  • 4 frunze de salata verde (pentru decor)
  • 1 avocado feliat (pentru decor)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare pentru salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola

Baga in blender urmatoarele ingrediente: rucola, patrunjelul, sucul de lamaie, usturoiul, ansoa, ceapa si putina sare. Mixeaza-le bine pana se maruntesc, dar nu devin pasta. Apoi, cu blenderul pornit, adauga treptat uleiul, pentru a forma dressingul.

Intr-un bol maricel, amesteca fasolea, somonul, ridichile, telina, sarea si piperul, apoi adauga dressingul facut la blender si amesteca bine, dar fara a sfaramita ingredientele. Pune putin piper si gusta sa vezi daca mai este nevoie de sare.

Cum se serveste salata de fasole si somon cu dressing de ansoa si rucola

Salata de fasole si somon cu dressing de rucola si ansoa se serveste pe un platou acoperit cu frunze de salata verde, iar pe deasupra, se garniseste cu felii de avocado.

De asemenea, salata se mananca impreuna cu focaccia aromata cu ulei de masline si busuioc sau cu lipie calda.

Reteta este versatila, iar salata isi pastreaza savoarea si exotismul si daca adaugi alte ingrediente preferate in ea sau substitui ori scoti o parte din ele. Important este sa pastrezi fasolea, somonul, rucola si ansoa in reteta de baza, pentru a obtine gustul si combinatia delicioasa de arome.

Sursa foto: Kitchendaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare