Salate

#salata satioasa #salata cu paste #sparanghel #salata #rosii

Salata cu paste orzo, sparanghel si rosii

Salata cu paste orzo, sparanghel si rosii este ideala pentru o masa rapida sau pentru pachetul de la serviciu. Aceasta salata se prepara in doar cateva minute si este foarte aromata.

Ingrediente pentru salata cu paste orzo, sparanghel si rosii

  • 300g orzo (paste fainoase asemanatoare cu orezul la aspect)
  • 1 buchet de sparanghel, taiat la 2,5 cm grosime.
  • 1 lamaie
  • 400g rosii cherry, taiate in jumatate
  • 1 lamaie (atat zeama car si coaja rasa)
  • 1 catel de usturoi, pisat bine
  • sare kosher
  • piper proaspat ras
  • parmezan ras (cat doresti)

Cum se prepara salata cu paste orzo, sparanghel si rosii

Pune la fiert doua oale cu apa. Aduga in fiecare oala cate o lingurita de sare. In una dintre oale fierbe pastele orzo iar in cea de-a oua adauga sparanghelul. Pregateste apoi un bol cu apa rece s gheata. Cand sparanghelul este patruns bine scoate-l direct in vasul cu gheata pregatit. In acest fel nu isi va mentine culoare.

Cand pastele sunt fierte adauga-le pe un platou. Adauga deasupra sparanghelul si rosiile.

Intr-un bol incapator amesteca uleiul de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoiul sarea si piperul. Adauga amestecul peste salata si amesteca bine. Poti adauga parmezan dupa gust.

Cum se serveste salata cu paste orzo, sparanghel si rosii

Salata cu paste orzo, sparanghel si rosii poate fi servita atat calda cat si rece.

Sursa foto: healthyrecipeecstasy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului