Ingrediente pentru salata cu Halloumi la gratar
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1 lingurita suc proaspat de lamaie
- ½ lingurita za’atar
- ½ lingurita sare kosher
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 1 catel de usturoi ras sau tocat foarte amrunt
- 5 linguri ulei de masline
- 350g branza Halloumi taiata in felii de 1,5 cm grosime
- O salata mare, taiata grosier
- O conserva natut scurs bine si clatit cu apa
- 1 castravete englezesc, taiat felii subtiri
- O ceapa rosie mica, taiata julienne
- ½ cana masline kalamata, fara samburi
Cum se prepara salata cu Halloumi la gratar
Intr-un castronel sau in blender, adauga oterul, zeama de lamaie, za’atarul, sarea, piperul, usturoiul si patru linguri de ulei de masline. Amesteca bine pana la omogenizare, pentru a obtine un dressing savuros.
Pune la incins o tigaie non-aderenta. Adauga uleiul ramas (o lingura) si intinde-l bine cu ajutorul unei perii din silicon. Adauga feliile de branza si rumeste-le pe ambele parti timp de aproximativ 30 de secunde.
Intr-un castron incapator adauga salata, nautul, castravetii, cceapa si maslinele. Adauga dressingul peste si amesteca bine. La final pune branza deasupra.
Serveste salata imediat, cu felii de paine prajita!
Sursa foto: pinterest.com