Salata Covasna este un preparat sanatosm,, hranitor si satios, care are la baza legume simple: cartofi, castraveti , rosii, la care se adauga sunca si un sos de smantana .
Ingrediente pentru salata Covasna cu legume si sunca
- 1 kg cartofi
- 450 gr rosii
- 450 gr smantana
- 300 gr sunca
- 300 gr castraveti
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara salata Covasna cu legume si sunca
Intr-un castron se amesteca smantana cu sare si piper.
Cartofii se decojesc, se spala si se fierb. Dupa ce s-au fiert bine, se taie in cubulete .
Rosiile si castravetii se taie in bucatele. Cartofii, cu rosiile si castravetii sunt asezati intr-un castron mare, pentru salata.
Se taie sunca dupa preferinta (fasii, bucatele marunte etc). De preferinta, se foloseste sunca presata.
Aceasta se pune peste legume, in castronul de salata. Se adauga apoi sosul de smantana condimentata si se amesteca bine.
Cum se serveste salata Covasna cu legume si sunca
Se serveste cu cascaval ras pe deasupra.